Sport
2023-10-28

Nem Mátyás, hanem a döntetlen az igazságos

Felcsúton nem könnyű focizni. Győzni, pláne! Kétségtelen tény, a Puskás Akadémia veszélyes ellenfél, különösen odahaza.

Kiváló képességű játékosok, az átlagosnál magasabb fizetések, tízmilliárdos TAO, és hatalmas önbizalom. És ez - az újságíró szubjektív véleménye szerint - nem igazságos. Elismerem, ebben az aspektusban savanyú a szőlő.
 
 Ilyen felhangok mellett kissé féltette a debreceni publikum a Lokit, a szombati meccs előtt. A döntetlenben sokan, előre kiegyeztek volna. Igaz, a DVSC felfelé ívelő formát mutat mostanság. Iksz az Üllői-úti oroszlán barlangban, biztos siker a Fehérvár ellen, a jövő tehát biztató.
A Pancho Aréna talaja hagyott némi kívánnivalót maga után a kezdés előtt. Mély volt, mint a most épülő Sas utcai garázs. A hazaiak ezt szokták meg, így is indítottak. Megyerinek már az ötödik percben bravúrt kellett bemutatnia Plsek lövésénél, hogy aztán Fortuna is segítségére siessen, amikor a finn Soisalo a kapufát találta telibe.
 
Ennyi, mert a 15. percben Loki összeborulás következett a srácokat elkísérő ultrák előtt. Romancsuk cselekkel tört előre, Bárányhoz gurított, Dodó benézett, mint lopakodó besurranó a kertkapun, Dzsudzsákhoz gurított és a cs.k. jobbal eltekerte a labdát Markek kapus mellett. 0-1. Megzavarta a Mészáros&Mészáros társaságot a vendég gól, mert nem nagyon találták egymást. Így kerülhetett a labda újra a kapujukba, de les után annulálta a debreceni gólt Pintér játékvezető. Közepesen folydogált a találkozó, és pont középen akadt egy luk a DVSC védelmén. Gruber kapta ezen a helyen a labdát, elment, majd  18-ról, a másik oldalra vetődő Megyeri mellett a rövidbe vágta a bőrt. Több említésre méltó esemény nem történt a szünetig.
 
A második játékrészben mind a két csapat kissé visszafogta magát. Helyzetek aldtak itt is, ott is, de mindkét oldalon kimaradtak. A Debrecen az utolsó másodpercekben még veszélyeztetett a csereként beállt Majdevac révén, de az eredmény már nem változott. A döntetlen után úgy tűnt, egyik társaság tagjai sem mennek bánatukban a Dunának.
Sajnálatos, hogy Bárány ismét megsérült egy összecsapás után, remélhetőleg nem súlyosan. A DVSC a következő napokban a felcsúti szálloda szolgáltatásait élvezheti majd, ugyanis jövő hét kedden este Győrben lesz jelenésük a fiúknak, Magyar Kupa mérkőzésen. Az ETO egyébként biztosan, 4-0 arányban verte szombaton délután a Merkantil Bank Liga küzdelmei során a Mosonmagyaróvárt. Figyelemre méltó, hogy a biztos vezetés tudatában a győri mester sokat cserélt, már a Lokira gyúrtak a kisalföldiek.
 
Azért nem árt megjegyezni, igaz, hogy a Győr vezeti jelenleg az NB II. tabelláját, de hivatalosan egy osztállyal alacsonyabban vannak. És az esélyeket illetően, ezek magasabb szempontok!
Az edzők kétféleképpen látták az összecsapást. Hornyák Zsolt szokásához híven bírózott egy kicsit, meg úgy vélte, hogy az első negyvenöt percben egy négyest kellett volna lőniük a Debrecen kapujába.
Srdjan Blagojevics diplomatikusan fogalmazott. Maradt hiányérzete, de nem bánkódott az idegenben szerzett egy pont miatt.
 
OTP Bank Liga 11. forduló:
Puskás Akadémia - DVSC 1-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1721 néző.
Vezette: Pintér
Gólszerzők: Dzsudzsák 15. perc, illetve Gruber 37. perc.
 
Weisz György

Elfogyva bár, és törve is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek