Sport
2021-04-03

Magyar Kupa győztes a DEAC!

Elképesztő mérkőzésen a DEAC jégkorong csapata hosszabbítás után legyőzte a Fehérvárt 5-4-re és története során először megnyerte a Magyar Kupát.

A meccs elején a DEAC nagyon nekiesett a Fehérvárnak, aminek meg is lett az eredménye. A debreceniek csatára Szűcs István megszerezte a vezetést a DEAC-nak. Ezt követően magára talált a fehérvári együttes és néhány perc elteltével kiegyenlített, így 1-1-es döntetlenről folytatódhatott a döntő.
A második játékrészben a DEAC mindent bevetett, és előbb Hugo Turcotte, majd a harmad végéhez közeledve Hári Norbert is betalált, ezzel 3-1-re elhúzott a debreceni alakulat.
Az utolsó harmadban egyértelmű fölénybe került a Fehérvár, és ez az eredményen gyorsan meg is látszott. Mindössze 7 perc alatt 3 gólt szerezett a fehérvári csapat és ezzel megfordította az eredményt (4-3). A meccs végéhez közeledve azonban jött az újabb fordulat. Vladislav Kuleshov megszerezte a DEAC egyenlítő gólját. Az elődöntőhöz hasonlóan tehát ismét ráadásig vitte a meccset a házigazda.
Akár a Ferencváros ellen, a hosszabbítás most is a DEAC-nak sikerült jobban. Alig 1 perc után megszerezték a kupagyőzelmet érő gólt.

 

Nagy-Britanniában jelentős ütemben csökken az új koronavírus-fertőződéses esetek száma

Radics Gigi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek