Sport
2022-03-23

Nem bírtuk végig a találkozót

Sorsdöntő fontosságú mérkőzésre készülődött kedden este a DEAC együttese. A rangadóra mindkét csapat igyekezett feltölteni a keretét; a csíkiak a sérült Becze helyére Rokaly Norbertet nevezték, míg a mieinkhez visszatért a frissen felépült Mark Smirnov.

A meccs kezdetén kóstolgatták egymást a küzdő felek, az első támadásokat a mieink vezették, de 40 másodperc elteltével Hetényi Zolinak is akadt dolga, miközben a szeredai kórus is rázendített a biztatásra. Oda-vissza hullámzott a játék, a 3. percben Novotny életerős lövését hárította Adorján. 05.11-nél Sági került a büntetőpadra, a srácok azonban kiválóan védekeztek. Nem sokkal a harmad félideje előtt Lapenkov bűvölte a pakkot, Hetényi Zoli azonban a helyén volt, éppúgy, mint Skachkov ziccerénél. 14.08-nál Karmaev átadását Bartók lőtte be, megszerezve első találatát a felnőttek között. 14.55-nél Molnár Dávid kényszerült 2 perces pihenőre. A véleményes szabálytalanságot büntette a Szereda, Stach játszotta meg az üresen álló Sofront, a közelről nem hibázott. A harmad végéhez közeledve Hetényi Zoli nagyokat tornázott; előbb Rokaly Szilárd, majd Sofron ziccerét fogta meg. Döntetlen állással vonult az öltözőbe a két csapat, ami megfelelt a játék képének.

21.53-nál peches gólt kaptunk: a kék vonalnál Salló csapott bele a korongba, a játékszer pedig behullott a felső sarokba…  A következő percekben egymás után kétszer Kuleshov veszélyeztetett, 24.00-nál Reisz csak szabálytalanság árán volt képes megállítani, de a csatársorunk nem tudta hatékonyan megjátszani az emberelőnyt. Kiegészülve kettő a semmire jöttek a szeredaiak, kapusunk nagy bravúrral hárított. Egyre inkább fölénybe kerültek az erdélyiek; 28.32-nél Láday kék vonalas bombája kipattant, Rokaly Szilárd belőtte, már két góllal mentek a vendégek. A gól után György József időt kért, de a mieink nem boldogultak az erősen feltolt szeredai védekezéssel.

A 3. etapban váltakozó játékot láthattak a nézők, a fő különbség az volt, hogy a vendégek ráértek, mi viszont annál kevésbé. Így is veszélyes akciókat vezettek, a 7. perc táján Skachkov szólóját hárította bravúrral Hetényi Zoli. 53.25-nél Kubát kapott 2 percet, de a hátrányt kibekkelte a vendégcsapat. 58.43-nál a debreceni hálóőr elhagyta a ketrecét, ám ez sem segített. 59.28-nál korongot szereztek a vendégek, Stach üres kapura állította be a végeredményt.

A mérkőzést a részint a cserepadok hosszának, részint a két együttes fizikai- és játékerejének különbsége döntötte el. Az 1. harmadban kiegyenlített volt a meccs, utána viszont elfáradtak mieink, a csíkiak az egyéni képességek és a fizikai erő tekintetében is jelentős fölényben voltak, ráadásul kivételesen jó napot fogtak ki, némi túlzással azt mondhatjuk, hogy minden bejött nekik ezen a találkozón. A háromsorozás viszont a mieinknek nem jött be, de muszáj volt megpróbálni, hogy reális sanszunk legyen. Előttünk van azonban a szerda este, amikor ismét esélyünk lesz a javításra. A srácok végigdolgozták az első hazai meccset, ugyanez várható egy nappal később is, bizonyosak lehetünk abban, hogy küzdeni fognak az utolsó percig!

A mérkőzést György József vezetőedző értékelte.

– Úgy látom, hogy az eddigi háromból ezen a meccsen volt a legnagyobb kontraszt a két csapat között. Sajnos, kijött a rövid cserepad, hiába voltunk húszan, mégis három soroztunk, mert tudtuk, hogy ez egy sorsdöntő mérkőzés. Nincs semmi hiányérzetem, láthattuk, hogy ez az a csapat, aki kihasználja a hibáidat. Az első harmadban még jól mentünk, mert ott még volt erő, de a második harmadtól kiütközött, hogy ők jobban tudták pihentetni a soraikat és ez szépen lassan felőrölt bennünket. Jöttek ránk és utána nagyon okosan szűrték a támadásainkat, nem az volt, hogy akarták volna a negyedik, ötödik gólt, hanem okosan tartották a korongot, nem tudtuk őket átjátszani. Nagyon jól védekeztek és természetesen a játékosok egyéni képességeiben és méreteiben is látszott a különbség. Készültünk rá, hogy ezen a találkozón nekik lesz több helyzetük, nekünk pedig kevés, de eggyel többet kell szereznünk abból a kevésből. Sajnos, ez ma este nem sikerült. Ahogy mondtam, nincsen semmi hiányérzetem, melóztunk végig – összegzett György József.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

2022.03.22. 19.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 264
DEAC – Sport Club Csíkszereda 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzők: Bartók, illetve Sofron, Salló, Rokaly Sz., és Stach

=Müller Károly=

Sportközéleti fórumot tartottak a Megyeházán

Helló Lányok!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek