Sport
2024-03-03

Remek tavaszi nyitány

A DEAC kétgólos különbséggel verte az újpestieket.

Eljött végre az idei első tétmérkőzés az egyetemisták számára, a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjában a lila-fehérek második csapata volt az ellenfél idegenben.

Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, ez talán annak is köszönhető, hogy ki voltak éhezve a tétmeccsre a játékosok a hosszú felkészülési időszak után. A 9. percben Al-Sheraji távoli lövését védte az újpesti kapus, ez volt a mérkőzés első komolyabb lehetősége. Ezt követően védőnk, Vincze Ákos kapott egy jókorát ellenfelétől, hosszabb ápolás után tudta csak folytatni a játékot. Egy középre fejelt labdáról a DEAC friss igazolása, Tóth Dániel kevéssel maradt le a kapu torkában, ez is veszélyes szituáció volt. A debreceniek voltak aktívabbak, ám a ziccerekre egyelőre várni kellett. A 38. minutumban jártunk, amikor Varga bombázott a cívisek kapuja fölé, válaszul Szabó Levente szép góllal megszerezte a vezetést! Percek voltak hátra, amikor szöglet után Vincze Ákos csúsztatott kevéssel mellé.

A szünet utáni második percben megfogyatkoztak a házigazdák, miután Tóthot kiállították második sárga lappal, ezzel még jobb helyzetbe került csapatunk. Nyilvánvaló fölényben játszott a Debreceni Egyetem, küzdve a második találatáért. Az Újpest is próbálkozott, hogy egyenlíteni tudjon, a két csapat játéka kicsit kioltotta egymást a második játékrész elején, majd Soltész vágta fölé a labdát 17 méterről. Megvolt az első cserei is hajdúsági oldalon, Szabó Leventét váltotta Olíver Tochukwu, ennek később még jelentősége volt: támadónk betalált a hálóba, ezzel szinte biztossá vált, hogy három ponttal térünk haza. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, azaz jól kezdte a bajnokság tavaszi szezonját Urbin Péter együttese.

– Jól alakult számunkra a mérkőzés, kontroláltuk a találkozót és felőröltük ellenfelünket. Örülök, hogy a srácok 100 százalékot nyújtottak, és maximálisan betartották, amit kértünk tőlük. A fordulópontok nekünk kedveztek, így magabiztos győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy a következő, hazai pályán vívandó találkozónkon feldobódva, önbizalommal telve lépünk pályára – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

NB III Északkeleti csoport

Újpest II–DEAC 0–2 (0–1)

DEAC: Ratku – Sándor, Herczku, Vincze, Jankelics (Tomola 85.) – Lénárt (Batta 82.), Papp G., Soltész, Al-Sheraji (Trencsényi 82.) – Tóth D. (Virág 85.), Szabó L (Tochukwu 68.).

Gól: Szabó L. (38.) , Tochukwu (81.)

Távkapcsoló

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek