Hajdú-Bihar
2022-03-23

Sportközéleti fórumot tartottak a Megyeházán

Sportolókkal, edzőkkel, sportkedvelőkkel telt meg az Árpád terem.

Március 22-én Hajdú-Bihar megyébe érkezett a sport országjárás, melynek célja, hogy sportközéleti fórum keretében ismertessék a sportszakemberekkel, testnevelő tanárokkal, sportegyesületi vezetőkkel az elmúlt időszakban elért sikereket és fejlesztési eredményeket. Az előadók beszámolnak a meghozott intézkedésekről és jövőbeni tervekről, valamint köszönetet mondanak a sportolóknak és az őket felkészítő szakembereknek a sport területén végzett munkájukért, elért eredményeikért.

A debreceni eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket és hangsúlyozta, a megyei önkormányzat is kiemelten támogatja a sportot pl. sportösztöndíj-pályázattal vagy sportágválasztó rendezvényekkel. Kiemelten üdvözölte a megjelent szakembereket, hiszen a jól felkészült edzők is legalább olyan fontosak, mint az infrastruktúrális beruházások.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke előadásában hangsúlyozta, hazánk történetében a legnagyobb sportfejlesztések az elmúlt időszakban történtek. Hozzátette, az infrastruktúra nem csak az élsportolókért van, hanem az egészségért és az egészségmegőrzésért is. A szakember beszámolt egyebek mellett a sportszervezetekre irányuló támogatásokról, az iskolások egészséges életmódját támogató intézkedésekről, a diáksport- és utánpótlásprogramokról, iskolai sportlétesítmények fejlesztéséről, sportágfejlesztési támogatásokról, múltbeli rangos sporteseményekről, valamint a sportpark programról is. 

 

Kósa Lajos, a DVSC Egyesület, valamint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is jelen volt, aki beszédében hangsúlyozta, az elmúlt 12 évben a magyar sport páratlan és kiemelt kormányzati támogatásban részesült, ami meg is látszik az eredményeken. Hozzátette azonban, hogy nem könnyű megszólítani a mai fiatalokat, mert a digitális világnak nagy a vonzereje. Beszélt továbbá a lehetséges jövőbeni debreceni sportfejlesztésekről is. Szerinte az iskolai bővítések mellett szükség lenne egy 2000-2500 férőhelyes új jeges sportlétesítmény és egy új sportuszoda megépítésére is.  

 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő pedig saját élményeire alapozva a sport nevelő hatását emelte ki. Mint mondta, a sport formálja az emberi jellemet és barátságokat teremt. Köszönetet mondott a sportvezetőknek, akik szakmai elhivatottságukkal motorjai a helyi sportnak. 

 

Forrás: hbmo.hu

Nemzetközi fókuszban a digitalizáció

Nem bírtuk végig a találkozót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek