Sport
2023-09-12

A DVSC-nél szerdán kezdődik a hosszú hétvége

Másfélezer kilométert buszozik a DVSC Schaeffler kézilabda csapata a következő négy nap alatt. Szerdán bajnokit játszanak Balatonbogláron, szombaton délután BL összecsapás vár a lányokra a Rába-partján.

A nagy menetelés elkezdődött a Loki hölgyek számára. Az elmúlt nyolc nap sikeres volt a Szilágyi gárdának, biztosan gyűrték le a K&H Ligában az újonc Vasast, majd kiválóan rajtoltak az első számú európai kupa porondján, a svéd Savehof elleni sikerrel.

Az eljövendő ötször huszonnégy óra is reméljük hasonló mutatókat hoz, annyi különbséggel, hogy nem a Hódos lesz a derbik színhelye, és az utazások sem könnyítik meg a sorsát az együttesnek.

Menjünk azonban sorjában. 13-án, szerdán, délután öttől, a NEKA vendégei lesznek Vámosék. A bogláriak az elmúlt idényben kiestek, hogy most mégis a legmagasabb osztályban szerepelhetnek, köszönhetik a Siófoknak, amely társaságot a Magyar Kézilabda Szövetség, különböző anyagi hiányosságok miatt kizárt a további szerepléstől, így az akadémisták, folytathatják helyettük.

Tehetséges, törekvő generáció lép pályára a magyar tenger partján hétről, hétre. Elég, ha csak a tőlük a Lokihoz igazolt Juhász Katára, a válogatott kerettagságot is ostromló beállósra gondolunk. Aki elutazik ugyan egykori csapatához, azonban jelenleg rehabilitációs munkát végez, súlyos térdsérülése után. Új edző is került a nyáron a szerdai ellenfélhez. A debreceniek jól ismerik Bakó Botondot, egykoron – Medgyessy Sándorral együtt – irányította a hajdúsági együttest. Mielőtt a Dunántúlra került, Kisvárdán próbált maradandót alkotni.

A NEKA lányai a bajnokságban két forduló után egy győzelmet szereztek, és egy vereséget könyvelhetnek el. A két újonccal csaptak össze. A Vasastól kikaptak, míg a Kozármislenyt 30-26 arányban verték. Bakó Botond elsősorban saját tanítványai védekezését, és a kapus teljesítményt dicsérte.

A Lokinak nem jelenthet gondot a hazaiak elleni siker, bár elbizakodottságra semmi ok. Érdemes majd a hálóőr Csapó Kincső védéseire fókuszálni, de nem árt figyelni a kiváló Bató Lilire sem.

A Debrecennél Juhászon kívül mindenki egészséges, Hornyák is lassan beszállhat a mecsekbe. Szerdán éjszaka érkezik haza az együttes, majd pénteken ismét útra készen irány Győr, ahol másnap délután BL rangadó vár a piros-fehérekre az Audi Arénában. A győriek nagy csatában 24-23-ra múlták felül az első fordulóban idegenben a francia Brest gárdáját. Nem lesz könnyű, de egy döntetlent – ami mindkét magyar gárda számára jó – most aláírnánk.

A bajnoki meccset valószínűleg az MKSZ csatornáján tekinthetik meg élőben az érdeklődők.

Női kézilabda bajnokság, 3. forduló

NEKA – DVSC Schaeffler

09.13. 17:00      NEKA Sportcsarnok

W.Gy.

debsport.com

Tarantino

Sótartóval raboltak Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek