Sport
2022-01-31

Csupa DEAC-siker

A hosszabbításban múlta felül a Brassót a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Kosárlabdázóink néhány másodperccel a vége előtt fordították a maguk javára a Kaposvár elleni mérkőzést. Röplabdázóink és kézilabdázóink is győzelemmel zárták a hétvégét.

Jégkorong
Hosszabbításban győzte le 3-2-re a Brassót a DEAC jégkorongcsapata péntek este. Hátrányunk jelenleg 5 pont a hatodik helyen álló MAC HKB csapatával szemben, és a nagy menetelés még csak most kezdődik: hétfőn a Csíkszereda, szerdán az újbudaiak érkeznek hozzánk, jövő pénteken Újpestre látogatunk, vasárnap pedig a DAB lesz az ellenfelünk.

Csak két edzésünk volt a mérkőzés előtt, ami szerintem érezhető volt az összecsapás elején. Ismét óriási karaktert mutattunk, ki is emeltük az öltözőben, hogy a csapat erről kell, hogy szóljon. Boldogok vagyunk és büszkék az együttesre – mondta a találkozó után Kecskeméti Áron másodedző.

Kosárlabda
Egylabdás mérkőzésen, 82-80-ra nyert a Kaposvári KK együttese ellen a DEAC-Tungsram a Tippmix Férfi NB I. A 20. fordulójában. A hazaiak 17 másodperccel a vége előtt még egypontos hátrányban voltak, de végül Xavier Thames egy hárompontossal eldöntötte a találkozót.

Elképesztően fontos diadalt arattunk, különösen az elmúlt hetek negatív szériájának fényében. Ez a mérkőzés egy döntővel ért fel számunkra. Sajnálatos módon a találkozó előtt két fontos játékosunk is kidőlt a sorból, így a fiúkra extra teher hárult, különösen a centerposzton. A fáradtság érzékeltette is hatását a végjátékban, de szerencsére Xavier Thames kulcspillanatban elengedett triplájával megmentettük a bajnoki pontokat – értékelt Jorgosz Vovorasz vezetőedző.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói alsóházi rangadót játszottak a Dunaújváros otthonában vasárnap délután az Extraligában. Az első szettet a hazaiak még behúzták, ám a folytatásban minden játékrészt hoztak a mieink, akik így 3:1-re megnyerték a mérkőzést.

Győzni szerettünk volna Dunaújvárosban, ez a vártnál nehezebben sikerült. Mindkét csapat nagyon küzdött, az erőnléti és koncentrálási képességünk döntött a javunkra – fogalmazott a találkozót követően Fodor Antal szakvezető.

A lányok a Kistext ellen nyertek 3:0-ra az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Együttesünk a második helyen végzett, és készülhet a rájátszásra.

Kézilabda
Győzelemmel zárta a Ligakupa csoportkörét a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata, amely a Mezőkövesd otthonában diadalmaskodott 30-28-ra. A sikernek köszönhetően a második helyen zártak a mieink, és ezzel a negyeddöntőbe jutottak.

Idén először üléseztek

A mezőny után a kapuban is helytállt Hrabina Alex

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek