MegMinden
2023-04-09

Grease

(index.hu)

Ezért nem tinédzserek alakították a Grease főszereplőit.

A Grease castingigazgatója, Joel Thurm elárulta, hogy a film színészei miért voltak sokkal idősebbek az általuk formált karaktereknél. Az ikonikussá vált musical két főszereplője John Travolta és Olivia Newton-John, akik felnőttként kamaszokat játszottak.

Az 1978-ban bemutatott Grease-ben John Travolta alakítja Danny Zukót, a néhai Olivia Newton-John pedig az ausztrál diáklányt, Sandy Olssont.

Travolta a forgatás idején 23 éves volt, míg Olivia Newton-John ekkor töltötte be 29. életévét. Azonban nem ők voltak a legidősebbek, a filmben a diáktársaikat alakító Stockard Channing és Michael Tucci 32, illetve 31 évesek voltak ekkor – írja az Unilad.

A film castingigazgatója a The Guardiannek beszélt arról, hogy miért döntöttek az idősebb színészek mellett.

Az emberek hiába mondják, hogy a színészek túl öregek voltak a szerephez, de a Grease nem egy dokumentumfilm, hanem egy fantasy

– mondta, majd hozzátette:

az egyetlen dolog, ami fontos volt, hogy a szereplők nagyjából egyidősnek nézzenek ki, és ez így is volt

– emelte ki Thurm, aki a kezdettől fogva tudta, hogy a Grease hatalmas sikert arat, attól függetlenül, hogy a film nem minden részletében felel meg a valóságnak.

Az igazgató visszaemlékezett, hogy a kritikusok nem számítottak a Grease sikerére. Thurm szerint ennek az volt az oka, hogy a szakemberek elfelejtették, hogy a közönség azért megy el a mozikba, hogy jól érezze magát, és nem azzal akar törődni, hogy a film mennyire valósághű.

Az eredeti írást itt találja.

Heti makronaptár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek