MegMinden
2022-09-02

Kerekes Gréta

(debsport.com)

„nagyon kellett már a lelkemnek, hogy versenyt nyerjek”

A DSC-SI gátfutója, Kerekes Gréta szoros csatában megnyerte az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat budapesti állomását, majd a Debreceni Sportéletnek elárulta, elsősorban lélektanilag volt fontos neki a siker.

Noha Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Kozák Luca betegség miatt kihagyta az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat pénteki, budapesti állomását, így is volt kinek szurkolni a fővárosban, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága, Kozák Luca ugyanis ott volt a 100 méteres női gátfutás mezőnyében. Abban a mezőnyben, amely az idén – bronzfokozatú verseny lévén – kimondottan veretes volt, a honi élmezőny mellett cseh és svájci gátas is rajthoz állt.

A középső négy pályán szinte végig együtt haladtak a versenyzők, Kerekes sokáig a második helyen állt, de az utolsó gátra érkezve már ő volt előrébb, s végül egyetlen századdal előzte meg a DVTK kiválóságát, Tóth Annát. A harmadik helyre a hatalmasat hajrázó Tereza-Elena Simoná jött fel, míg negyedikként Selina Von Jackowski ért célba – 13.58-as idővel, ami mindössze kilenc századdal volt gyengébb, mint Kerekes győztes ideje (13.49).

„A verseny előtt többen is kérdezték, milyen időt szeretnék futni, de kapásból rávágtam, hogy nem az idő érdekel, én nyerni akarok – mondta a futam után Kerekes Gréta a Debreceni Sportéletnek. – Az utóbbi időben talán elfelejtettem, hogy annak idején miért is kezdtem el a versenysportot. Már gyermekként is mindig első akartam lenni, s ez legbelül azóta sem változott. Kozák Luca mögött azért kissé elkényelmesedtem, megszoktam, hogy ő úgyis nyer, nekem meg jó a második hely is, de most újra előjött belőlem a győztes mentalitás. Úgy voltam vele, ha négykézláb érek is a célba, valahogyan szeretnék első lenni. Nagyon kellett már a lelkemnek, hogy versenyt nyerjek, boldog vagyok, hogy sikerült.

A Magyar Nagydíjsorozat pénteki versenye debreceni szempontból kimondottan jól indult, Kerekes mellett női rúdugrásban Klekner Hanga is aranyérmet szerzett.

P.G.

Az eredeti írást itt találja.

Folytatná jó sorozatát a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek