MegMinden
2023-02-07

Ragaszthatatlan szív

(hvg.hu)

A 80-as évek egyik legnagyobb alternatív slágerét dolgozta fel az Ónodi Eszter & the Open Pub.

Ónodi Eszter, Magyarország egyik legnépszerűbb színésznője és Kirschner Péter, a Sziámi és Bródy János producere/gitárosa még a Covid idején zenekart alapítottak a Kirschner környezetében található zenészekkel (Jason Szeifert Bálint – Mörk, Bakos Zita – Bródy János, Sziámi, Herself, valamint Tóth Márton - Bródy János, Sziámi) és alkotni kezdtek.

Főként Karafiáth Orsolya, de Egressy Zoltán vagy Vető János szövegeiből dalokat írtak aztán felvették őket egy lemezre, néhány fontos feldolgozást is beemeltek a műsorba – így alakult ez Cseh Tamás-Másik János-Bereményi Géza szerzeményével, a Minden álmomban címú dallal, és így került fel a lemezre a Trabant klasszikusa, a Ragaszthatatlan szív is. Ez a dal nem mellesleg a 80-as évek egyik legnagyobb alternatív slágere, és jelentőségéből, súlyából mit sem vesztett a mintegy 40 év alatt, ami eltelt a megszületése óta.

„Baráti viszonyban vagyok Vető Jánossal, a dal szövegírójával, és Víg Mihállyal, a zeneszerzővel. Vetőnek köszönhetem tulajdonképpen az ukulelézést, ezt az apró hangszert azóta rengeteg felvételen használom, de az utazásaimra is magammal viszem. Víg Mihállyal pedig 2022 februárban álltunk utoljára egy színpadon, amikor is a Müpában a Sziámival tartott Szimfonikus koncertünk vendége volt. Méhes Marietta és a Trabant pedig kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük, és ez a dal különösen. A zenekar is nagyon szereti, jóllehet az egész tagságból egyedül én hallottam élőben – meséli Kirschner.

A felvételhez készült kisfilmet a dal egyszerűségéhez és melegségéhez igazították – összegyűltek egy szép, stílusos budai lakásban a hangszereikkel és néhány kedvenc tárgyukkal együtt, és kamerák jelenlétében eljátszották a dalt, ahogyan ők szeretik.

Az eredeti írást itt találja.

Bíróságra kerül a milliárdos adóhiányt okozó alföldi nagyvállalkozó ügye

Erasmus: vár a világ!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek