Debrecen
2023-09-27

Közösségi együttműködéssel fejlődik Debrecen

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghirdetett, „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívásra. A „Helyi közösségfejlesztés Debrecen2 városrészen” című, TOP-6.9.2-16-DE1-2017-00005 azonosítószámú pályázatával 504.043.988 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert.

A fejlesztés forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában, 100%-os mértékben biztosítja. A projekt átfogó célja volt a közösségek aktivitásának és ezzel együtt az egyének önálló cselekvési szándékának segítése, erősítése folyamatos szakmai-módszertani támogatás biztosításával. A projekt célterületein élők bevonásával interjúk, beszélgetések és közösségi felmérések, valamint helyi cselekvési tervek készültek. A cselekvési tervek mentén a településrészek lakosai, együttműködő szervezetei, közművelődési, könyvtári intézményei - partnerségi együttműködés keretében - közösségi akciókat, tevékenységeket, eseményeket és programokat valósítottak meg, valamint a helyi közösségekhez kapcsolódó tárgyi, épített és szellemi értékek feltárása is megvalósult.
 

A projekt megvalósulásának célterületei:
Csapókert, Kincseshegy, Falóger, Auguszta, Egyetemváros, Nagyerdőpark, Nyulas, Nagyerdő, Veres Péter kert, Gerébytelep, Júliatelep, Hőforrás, Sámsoni kert, Dobozikert, Burgundia, Nagyerdőalja, Szentlászlófalva, Péterfia, Sestakert, Libakert, Vénkert, Újkert, Kandia, Wesselényi célterületek

A közösségfejlesztési folyamatról, annak eredményeiről és az ahhoz való csatlakozás lehetőségeiről, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár irányításával működtetett közösségi információs pontokon tájékozódhattak az érdeklődők, minden célterületen.
A közösségfejlesztési folyamat szakmai minőségének biztosítása érdekében képzések valósultak meg az érintett együttműködő partnerek részvételével. Megvalósult az infokommunikációs akadálymentesítés a kialakított weboldalon, emellett a nyilvánosság biztosítása is folyamatos volt.

Hello Szakma!

Biztonságosabb onkológiai terápia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek