Debrecen
2023-03-28

Idén is meghirdeti két ösztöndíj-pályázatát Debrecen városa

Már lehet pályázni a Békessy Béla Sportösztöndíjra és a Cívis Talentum Ösztöndíjra. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelkedő nemzetközi eredményeket elért sportolókat, illetve középiskolásokat támogat egy éven keresztül minden hónapban. A részletekről Barcsa Lajos alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be 2023. március 28-án.

2016-ban hirdette meg először a Békessy Béla Sportösztöndíjat, valamint a Cívis Talentum Ösztöndíjat Debrecen városa. Mindkét támogatási forma célja, hogy egy éven át segítse a nemzetközi eredményeket felmutató sportolók, illetve diákok felkészülését, versenyeken való részvételét. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem került meghirdetésre a pályázat, így hat alkalommal összesen 10 sportolót és 22 diákot támogatott az önkormányzat. Az eddigiekkel megegyező formában lehet idén is jelentkezni a támogatásra. A kiírás és a szükséges dokumentumok a https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/osztondijak-palyazatok/ oldalon megtalálhatók, amit – kitöltve – emailben, személyesen és postai úton is vissza lehet juttatni. Barcsa Lajos alpolgármester elmondta: a város összesen mintegy 13 millió forintot biztosít a támogatottaknak.

„A Békessy Béla Sportösztöndíj esetében egy keretösszeg áll rendelkezésre a város költségvetésében. Ezt szeretnénk szétosztani minden évben attól függően, hogy hány sportoló érdemes a díj elnyerésére. Jellemzően nettó 100-130 ezer forint körül szokott alakulni a havi támogatás mértéke. A Cívis Talentum Ösztöndíjat legfeljebb öt diák kaphatja meg, számukra 12 hónapon át havi 50 ezer forintot ad a város” – fogalmazott az alpolgármester.

A sajtótájékoztatón részt vett Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívóklub kerekesszékes vívója, valamint Vámosi Bendegúz Péter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium speciális matematika tagozatos tanulója, akik ebben a tanévben támogatottjai az ösztöndíjaknak. Mindketten beszámoltak elmúlt hónapokban elért eredményeikről, hozzátéve, hogy az elnyert összeg utazásuk, felkészülésük során jelentett számukra segítséget, új lehetőségeket.

Artka Galéria

Utazzon díjmentesen a kézilabda meccsre!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek