Debrecen
2023-05-16

Ha Gyermeknap, akkor irány a Zoo Debrecen

Május 27. és 29. között 9:00-tól 18:00-ig a gyermekeké lesz a főszerep Debrecen legsokszínűbb szabadidős létesítményében, ahol a tavasszal megújult természet csodáival, korlátlan vidámparki kalandokkal és nagyszabású programkavalkáddal várnak kicsiket és nagyokat.

Nincs gyermeknap a Park saját ünnepeltjei, a tavaszi bébibumm sztárjai nélkül: a nagyközönség találkozhat majd az ország egyedüli dél-afrikai sülkölykeivel, Zolival és Vazullal, a szürkemarhaborjakkal, Noémival, a shetlandi pónicsikóval és Majával, a parlagi szamárcsikóval, valamint a népes kecskegidacsapattal és az állatsimogató cigája bárányaival. Ünnepi különkiadással vár majd a solymászbemutatóval kiegészült egész napos Állatok Akcióban program, de a mulatság elmaradhatatlan kelléke a Vidámpark több mint 20 játékgépe is, amelyek az év harmadik karszalagos akciója keretében korlátlanul vehetők igénybe.

A pünkösdre való tekintettel idén háromnapos ünnep megannyi kulturális programmal nyújt majd feledhetetlen élményt olyan ikonikus gyermekkultúra-szereplők fellépésével, mint a Kaláka együttes vagy Lackfi János költő. De a hagyományőrzés jegyében pünkösdi királyválasztáson és királynéjáráson is részt vehetnek, valamint további tematikus népi játékokkal is megismerkedhetnek a gyerekek. Az önfeledt kikapcsolódásról lufibohóc és arcfestés is gondoskodik, valamint a helyi egyesületek sport- és táncbemutatóit is megtekinthetik a családok. Játékos, ugyanakkor tanulságos Teddy Maci Kórházzal készül a Magyar Vöröskereszt, a kiskamasz-kamasz korosztályt pedig izgalmas anime- és szuperhősös szituációs játékok várják.

A gazdag programra való tekintettel a hosszú hétvégén a Vidámpark fejenként 1500 Ft-os belépővel vagy korlátlan játékgép-használatot is biztosító varázskarszalaggal látogatható, míg a vidámparki belépésre is jogosító állatkerti belépők normál áron kaphatók a helyszínen és online elővételben.

Dzsudzsák Balázs

Megjelent a májusi Egyetemi Élet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek