Debrecen
2023-06-14

Közeleg a ll. Vörössipkások Nemzetközi Találkozója a 10. Színházi Olimpián

Június 17-én és 18-án a két napos eseményen a Nagyerdő szívében, több helyszínen külföldi és magyar művészek varázsolják majd el a debreceni családokat a Vojtina Bábszínház rendezésében.

A két évente megrendezésre kerülő esemény találkozópontja híres vásári bábjátékosoknak szerte a világból, így Vitéz László rokonai: Angliából Clive Chandler Punch and Judy-ja, Olaszországból Bruno Leone Pulcinella-ja, Franciaországból a Pelele Company-Paz Tatay Don Cristobal-ja és Portugáliából José Manuel Valbon Gil Dom Roberto-ja is megjelenik a mostani hétvégén Debrecenben.

Természetesen a legendás magyar hősfigura alakja is megelevenedik a Vojtina Bábszínház színészének, Baditz Dávidnak az alakításában, a frissen bemutatott Vitéz László – Malombonyadalom című előadást láthatják az érdeklődők.

Az előadásokon kívül gólyalábas attrakciók, felvonulások is láthatók lesznek. Szombaton 9:30-tól a Fővárosi Nagycirkusz „Átmentem” elnevezésű kötéltáncos performansza nyitja a napot, amely az értékek átmentésére és megőrzésére hívja fel a figyelmet. A cirkuszi társulattal együtt a Vojtina Bábszínházhoz is ellátogat az Olimpiai Maszk, amely a Színházi Olimpia kezdetétől a végéig nagy utat jár be a résztvevők között.

A rendezvény a Nagyerdő kellemes környezetében, több helyszínen, a ll. János Pál Pápa téren, a Nagyerdei Kultúrpark belső területén, a Békás tó melletti játszótéren és a Sziget-Kék Tematikus Játszóparkban lesznek megtartva.

A Nagyerdei Kultúrparkban tartott programok a Vidámparkba megváltott jeggyel tekinthetők meg, azonban minden piros fejfedőben megjelent vendég (legyen az sapka, kalap, hajráf stb.) díjmentesen tud belépni.

DEDM: klinikai egység is fellépett a dobogóra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek