Debrecen
2021-01-05

Megújul a Petőfi tér Debrecenben

Teljesen felújítják a járdákat, fejlesztik a zöldfelületeket, és egy kis tavat is kialakítanak a Petőfi téren, a Zöld Város program keretein belül.

A Tócóvölgy, a Tócókert és az Újkert mellett a debreceni Petőfi tér lesz az egyik hangsúlyos eleme a következő időszakban a Zöld Város programnak - Papp László elmondta, hogy teljesen felújítják a járdákat, fejlesztik a zöldfelületeket, de egy kis tavat is kialakítanak a Petőfi téren. A fejlesztésekről további részletekről Papp László beszélt.

,,Különleges színfoltja lesz a Petőfi tér felújítása is ennek a programnak. Itt a Petőfi tér egy nagyon komoly minőségi változáson megy majd keresztül, ami eddig nem volt. Egy kis tavacska is lesz, ami valamivel több, mint egy 500 négyzetméteres vízfelület. Egy minőségi megújítás a burkolt felületeknek, a járdáknak, amik majd térkövezve is lesznek. Elsősorban a zöld felület érdemi megújítása, 1,7 hektár az a park és annak a teljes átfogó felújítását tapasztalhatják a debreceniek. Ami számomra különösen kedvessé teszi, az az, hogy a Petőfi téren is lesz egy nagyon szép, minőségi játszótér. Ez a része a városnak talán a legnagyobb kárvallotja a II. világháborúnak. Ugye itt volt az Igazságügyicentruma Debrecennek és a régiónak, a Kúria épülete, a Törvényszék épülete és a Deák téri zsinagóga is. Ugye a Petőfi teret a II. világháború előtt Deák térnek hívták. A Deák téri zsinagóga is a bombázás áldozatává vált. Aztán le is bontották teljes egészében. Ez a park úgy lett megtervezve, külön a kérésünkre, hogy állítson emléket a régi Debrecennek, ebben a tekintetben. Lesz egy olyan installáció, amelyen látni lehet majd, az egykori gyönyörű Deák téri zsinagóga épületét is."

DEAC foci: Cél a bent maradás

Eltűnt egy püspökadányi fiatal lány, a rendőrök a lakosság segítségét kérik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek