Debrecen
2022-06-01

Kossuth-díjas költő nyitja meg az idei Könyvhetet

2022. június 9-12 között tartják meg a 93. Ünnepi Könyvhetet Debrecenben. Díszvendégük ezúttal egy debreceni kötődésű Kossuth-díjas költő, író és műfordító, Buda Ferenc lesz.

Az Ünnepi Könyvhét egy egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat a cívis városban, amely több mint kilenc évtizedes múlttal rendelkezik. A szervezők arra törekedtek, hogy minél több szerző és író látogasson el a programsorozatra, így az érdeklődőknek lehetőségük van arra, hogy pódiumbeszélgetéseken és könyvbemutatókon vegyenek részt.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy az egyik legrégebbi kulturális esemény Debrecenben az Ünnepi Könyvhét, amely bár országos rendezvény, de Debrecennek is egy nagyon kedves programja, emellett pedig egy igazi ünnep a könyvek szerelmeseinek. Ez egy remek hagyomány arra, hogy itt személyesen is találkozzanak az ólvasók, a szerzőkkel és egymással is egyaránt.

Szirák Péter, irodalomtörténész és a rendezvény kurátora kiemelte, hogy az Ünnepi Könyvhét szlogenje idén, a Debrecenbe kéne menni dalocskából a Könyvutcába kéne menni átírat lett.

Az évek során a rendezvény koncepciója nem változott, Porgányi Péter programszervező azt is hozzá tette, hogy a céljuk az volt, hogy minél több gyerek és felnőtt programot szervezzenek meg ezen a héten. Így a látogatók többek között találkozhatnak Egressy Zoltánnal, Nádori Lídiával, Gyukics Gáborral, valamint Herczeg Ákossal is. A kicsik pedig mesefoglalkozásokon, Zenebölcsin és interaktív játékokon vehetnek részt.

Yungbluddal és az Imagine Dragons zenekarral turnézik Karin Ann

Tábor a jövő kutatóinak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek