Egyetem Tér
2023-06-14

DEDM: klinikai egység is fellépett a dobogóra

Érmet szerzett a DE KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) májusi versengésében, a Rektori-Kancellári Kabinet pedig harmadszor is az élen végzett a sportos viadalon.

A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos megmérettetés alapját az egyetem szervezeti egységeinek versenye adja. A dolgozók mozognak, a mozgással töltött perceket pedig egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban kiderül, mely szervezeti egységek munkatársai mozogtak a legtöbbet.

Májusban a száz fő alatti szervezeti egységek versenyét a Rektori-Kancellári Kabinet nyerte, immár harmadszor, így munkatársai kiérdemelték a 2023-as év aktív szervezeti egysége címet. Orosz-Csatári Tímea hivatalvezető azt mondta: nagy öröm, hogy harmadszor is begyűjtötték az első helyet, egyben kitűzik az új célt, ami nem más, mint év végén elnyerni a legszebb kupát az abszolút versenyben.

- Energikus közösség vagyunk, sokan és örömmel veszünk részt ebben a játékos kihívásban. Ahhoz, hogy a mozgás az életmód részévé váljon, szerintem fontos, hogy alapvetően pozitív élményt jelentsen, ideális esetben már sportolás közben is, de legkésőbb utána. Jó, ha az ember meg tudja találni azt a mozgásformát, amit igazán élvez. A szerencséseknek több is van. Egyébként talán pont ez is hozzájárul az RKK sikeréhez, hogy mi ezen szerencsések közé tartozunk – fogalmazott a hivatalvezető.

A dobogó második és harmadik fokán ezúttal helyet cserélt a Pályázati Központ és a Kancellária Jogi Igazgatósága. Előbbi ezüst, utóbbi bronzérmet szerzett.

A száz fő feletti szervezeti egységek versenyét ezúttal is a GTK nyerte, immár másodszor. Ismét dobogós a tavalyi évben kiválóan teljesített Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) és új belépőként dobogóra került egy klinikai egység, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika.

Vetési Viktória, a Szívsebészet egyik legaktívabb DEDM-tagja elmondta: az ott dolgozók több mint fele aktívan, sportosan éli mindennapjait, s gyakran motiválják egymást a még több mozgásra.

- Nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Az látszik, hogy ha összefogunk, itt az eredménye, úgyhogy mindenkit biztatok a Kardiológiáról, hogy így tovább, mert lehet ez még fényesebb helyezés is – tette hozzá a szakápoló.

A dobogós helyezettek mellett szépen teljesített májusban a karok közül az ÁOK, a GYGYK és a TTK, a Klinikai Központban az Urológiai, a Neurológiai és a Sebészeti Klinika is. Sokat mozogtak továbbá az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, a DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma, az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, a HR Igazgatóság, az ISZK, a Kis Szervezetek Válogatottja, a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság, a Tervezési és Kontrolling Igazgatóság és az Üzemeltetési Igazgatóság munkatársai is.

A DEAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Mag Zoltán a díjátadáson összegzett: 37 szervezeti egységtől 1450 mozgásbejegyzés érkezett májusban a programba.

- A verseny fokozódott, újabb szervezeti egységek aktiválódtak, akik a továbbiakban joggal aspirálnak akár a dobogós helyezésekre is. Május hónapban például nagyon kicsivel maradt le a dobogóról az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, a HR Igazgatóság és az Urológiai Klinika. Megjelentek a dobogón és dobogó közeli helyen nagy örömünkre a klinikai egységek is – részletezte a szakosztályvezető.

Mag Zoltán hozzátette: a program közösségépítő hatását mutatja, hogy mindig felbukkannak új sportolók, akik a DEAC egyetemi csapatát erősíthetik a versenyeken.

- Közel vagyunk az ezer fős létszámhoz, amit szeretnénk elérni. Tovább ösztönözzük a meghívásokat azzal, hogy a csapatépítőket vásárlási utalvánnyal díjazzuk, mely a Learning Centerben levő egyetemi ajándékboltban váltható be – zárta gondolatait a szakember.

A szervezők ezúttal is hangsúlyozták, hogy mindenki nyertes a mozgásprogramban, aki mozog, különösen, ha annak hatására még aktívabb életet él, mint korábban, hiszen elsődleges cél az egészségmegőrzés.

A programhoz tetszőleges időpontban csatlakozhat bármely egyetemi dolgozó. A pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

Sajtóközpont – PKZs

Nem lesz pótlása az Idétlen időkig című előadásnak

Közeleg a ll. Vörössipkások Nemzetközi Találkozója a 10. Színházi Olimpián

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek