Debrecen
2023-05-20

Ez az a nap címmel keresztény koncerteket tartanak június 10-én Debrecenben

Idén Debrecen is helyszíne lesz az Ez az a nap című eseménynek. A keresztény kulturális rendezvény június 10-én lesz a Nagyerdei Stadionban.

A zenés sorozat 23 évvel ezelőtt indult, korábban a fővárosban voltak a találkozók, tavaly a Puskás Arénában, idén áprilisban Veszprémben, és most Debrecen lesz a vendéglátó - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az Ez az a nap a 118. Zsoltár 24. verséből kapta a nevét.

    "Lehetőségünk van arra, hogy most az ország keleti részében a határ közelsége miatt románok és magyarok közösen ünnepeljünk. A helyszínen ezúttal nem színpadot, hanem egy oltárt építünk, ahol a hazai keresztény és a két román dicsőítő együttes mellett vendégünk lesz a világ legismertebb keresztény könnyűzenei formációja, a Hillsong United is" - idézte László Viktort, az Ez az a nap alapítóját és vezetőjét a közlemény.

    Mint fogalmazott, a koncert nem csak a hívőknek szól. Minden résztvevő ajándékba kap egy Jézus Bibliát, amelynek az a különlegessége, hogy minden magyarázat Jézus személyére utal.
    Az ausztrál Hillsong United a Sydneyben található Hillsong Church ifjúsági szolgálata részeként alakult 1998-ban. Az elmúlt negyed évszázadban a világ egyik legbefolyásosabb kortárs keresztény könnyűzenei együttesévé vált. Rajtuk kívül színpadra lép még többek között Matt Maher, Caramel, az Új Forrás, Pintér Béla, Pajor Tamás, a Dics-Suli és a Crux.
 

   "Egy derűs, huszonegyedik századi kereszténységnek szeretnénk a tagjai lenni, a koncert is ezt a derűt tükrözi. A Hillsong United dalai illenek Debrecenhez, a város hangjához" - jelentette ki Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
    A kommünikében Palánki Ferenc római katolikus püspök, ifjúsági referens kiemelte, hogy éppen harminc éve indult el az egyházmegye, amelynek Debrecen a központja.
    A koncerten kárpátaljai menekültek ingyenesen vehetnek részt, részükre adománygyűjtést is szerveznek.

A Loki elrontaná ma a Ferencváros bajnoki ünnepét! - 20 éves rutinunk van már benne, igaz kicsit másképp!

Letette esküjét Jakov Milatovic új montenegrói államfő

MTI

Szerző
Hasonló cikkek