Debrecen
2021-11-04

Csoportos rablás miatt kell felelniük

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást egy hajdúdorogi, egy debreceni és két hencidai lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a négyfős fiatalokból álló társaság Debrecenben, a Mata János utcában sétált 2021. május 14-én nem sokkal dél után, amikor megbeszélték, hogy elveszik egy nő táskáját. Követni kezdték a 76 éves asszonyt, majd a társaság egyik tagja, egy 17 éves fiú ellökte, és elvette tőle a táskáját. A nő elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. A bűncselekmény után mind a négy fiatal elfutott a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek és adatot gyűjtöttek. A nyomozók rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akik elfogása érdekében hajtóvadászatot indítottak. Az összehangolt intézkedések eredményeként a társaság tagjait még aznap délután előállították. A négy fiatalt rablás bűntett, míg a 17 éves fiút súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2021. május 17-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

http://www.police.hu/

Megszületett a döntés: 200 ezer forint lesz a minimálbér

Pedagógusoknak a Hortobágyról

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek