Debrecen
2023-04-27

Shetlandi póni született a Zoo Debrecenben

A 65. jubileumi Főszezonnyitó Majálishoz közeledve a cívisváros ikonikus parkja újabb gyűjteményi gyarapodásról számolhat be, miután április 22-én, a Föld Napján egészséges kancacsikó született a shetlandi pónilovaknál.

A születésnapjára eső névnap szerint Noéminek keresztelt apróság szépen erősödik, és egyre aktívabban tölti idejét gondoskodó anyja mellett a Vidámpark területén található kifutójukban, ahol a látogatók születése óta megtekinthetik. További jó hír, hogy a főszezonban visszatér az Állatok Akcióban egész napos programkínálatába a kicsiknek kedves pónilovaglási lehetőség.

Ezt a zord éghajlatú, sziklás Shetland-szigetekről származó pónifajtát hagyományosan főként hátas és málhahordó állatként hasznosították. Betegségekkel szemben különösen ellenálló, gyorsan regenerálódik és hosszú élettartamú, így akár 30-35 évig is élhet. Ismertetőjegyei közé tartozik kitartása, robusztus testfelépítése. Feje kicsi és arányos, füle apró, szeme pedig nagy, intelligenciát és élénk temperamentumot sugárzó. A legmegfelelőbb első ló; mérete és jóindulatú természete a gyerekek igazi játszótársává teszi.

Böőr Zoli lesz a Piros- Fehér Történetek vendége! // Illyés István „kisb” és Macskin Laca

Kreatív Gála kiállítás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek