Debrecen
2022-06-02

Régen látott rangú salakmotorversenyt rendez Debrecen

Pünkösdhétfőn a 2023-as Grand Prix-szezon egyik kvalifikációs versenyének ad otthont a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadion. Ilyen típusú viadal 2013 után lesz ismét a cívisvárosban, ahová világklasszisok is érkeznek. 12 ország 16 motorosa küzd majd meg a négy továbbjutó helyért. Erről számoltak be 2022. június 2-án a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők.

Debrecen 2019-ben, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. alakulásakor beállt a salakmotor mögé, és a Gázvezeték utcai stadion üzemeltetési jogának ingyenes átadásával, valamint az elmúlt években összesen 73 millió forinttal támogatta a sportágat.

 

„Láttuk a rövid-, a közép- és a hosszútávú terveket is, amik egyrészt rangos versenyek szervezését, másrészt a lelátók megtöltését, harmadrészt pedig az utánpótlásnevelést jelentették. Ezek eredményei már idén látszanak, hiszen tavasszal elindult a Speedwolf Juniors program hét fiatal tehetséggel, az áprilisi és a májusi versenyek 2500, illetve 3500 nézőt vonzottak, most pedig 9 év után újra Grand Prix-kvalifikációs versenyt rendez Debrecen” – mondta el Barcsa Lajos alpolgármester.

 

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a háborús helyzet miatt az eredeti rendező város, az ukrajnai Rivne helyett kapta meg Debrecen a rendezés jogát. A rangos és óriási téttel bíró viadalon az első négy helyezett kvalifikál a következő körbe, ami már a jövő évi Grand Prix-szezon előszobája. Ennek megfelelően a sportág legjobbjai közül is többen részt vesznek a küzdelemben. Az ausztrálok például Jack Holderrel és Rohan Tungate-tel is esélyesek a továbbjutásra, de erős duó érkezik Lengyelországból is Szymon Wozniak és Bartosz Smektala révén, de a dán Michael Jepsen Jensen is favorit, esetében érdekesség, hogy már a 2013-as debreceni viadalon is részt vett. Mellettük francia, lett, német, román, svéd, szlovén és ukrán vaspapucsosok is elindulnak, Magyarországot pedig Magosi Norbert képviseli. A hétfőn 16.00 órakor kezdődő versenyre a https://www.speedwolf.hu/ oldalon elővételben is lehet jegyet venni, de a várhatóan nagy érdeklődésre tekintettel a pénztárak már 13.00 órakor megnyitnak. 14 év alattiaknak a B és C jelű szektorokba továbbra is ingyenes a belépés, emellett ezen a versenyen egy exkluzív lehetősége is lesz a szurkolóknak, hogy az elit versenyzőket láthassák.

 

„A verseny napján 10.30-től minden induló kétszer két perc edzéslehetőséget kap. Ezt is ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők. Ez egy kedvcsináló hétfőn délelőttre a délutáni versenyhez. Úgyhogy, ha valaki annyira nem ismer a motorsport féktelen és adrenalinban gazdag érzését, az megismerkedhet vele délelőtt” – jelentette be Baráth Norbert.

 

A debreceni klub és a verseny fő támogatója továbbra is a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. Szabó Péter ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta: társadalmi felelősségvállalásnak tartják a szponzorációt, a salakmotor pedig – csapágygyártó vállalatként – különösen közel áll hozzájuk. Éppen ezért munkavállalóiknak biztosítják a lehetőséget, hogy megnézzék a futamokat.

Víz alatti gyógytorna gyerekeknek

Koszorúzások a szőnyegbombázás 78. évfordulóján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek