Debrecen
2020-12-02

Nagy értékű húsadományt kapott a Debreceni Karitatív Testület

Összesen 2500 rászorulónak tudnak segíteni a felajánlással.

Összesen 10 millió forint értékű hús adományt vehetett át szerdán a Debreceni Karitatív Testület egy magyar tulajdonú húsfeldolgozó cégtől. A cég tulajdonosa egyenként négyezer forint értékű csirkehúst és virslit tartalmazó csomagokat adott át a Karitatív Testület képvselőinek, amivel 2500 rászoruló családnak tudnak segíteni. A cégcsoport már második alkalommal támogatta a várost, hiszen áprilisban 10 millió forintot utalt át a Debrecen Város Segélyalapba.

Széles Diána alpolgármester hozzátette, hogy az adományokat nehéz helyzetben lévő családok, idősek és lakásotthonokban élők kapják meg. A csomagok a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetein, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központon, valamint gyermekvédelmi szervezeteken keresztül jutnak el a rászorulókhoz.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke hangsúlyozta: több mint ötszáz önkéntessel dolgoznak együtt. Évek óta jól működő, összehangolt munkával biztosítják azt, hogy a segítség azonnal eljusson a szükségben lévőkhöz, így az advent idején beérkező adományokat még karácsony előtt kiosztják.

Fotó: Miskolczi János

Tőzsér Dániel értékelte a DVSC eddigi teljesítményét

Meghosszabbították a 360 Design Budapest online kiállítást

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek