Debrecen
2022-03-22

Megújult játszóterek és parkok az Újkert lakóövezetben

Befejeződtek a Zöld város program fejlesztései az Újkertben, amely a legnagyobb beruházás volt a Debrecen 2030 programban. Több sportpályát, játszóteret adtak át, valamint a zöld területet is megnövelték ezen a városrészen is.

A rendkívül komplex és átfogó munka során 7 sportpályát újítottak fel, valamint 1 újat is építettek, ahová 15 darab sporteszközt helyeztek el. Ezen kívül 2 új kondiparkkal gazdagodott a városrész, továbbá egy teljesen új játszóteret építettek, négyet pedig korszerűsítettek.

A lakóterepen megtörtént a fák gallyazása, emellett 38 ezer cserjét és 83 új fát is ültettek. Azaz 70 ezer négyzetméteren újult meg a zöldterület a program keretében, valamint a járdák és lépcsők is megújultak a rekonstrukciós munka során.

Debrecen polgármestere a megszépült, vadonatúj újkerti játszótér ünnepélyes átadó ünnepségen kiemelte:

,,Ami nagyon fontos, hogy a biztonságra is igyekeztünk koncentrálni, ezért 14 új köztéri kamerát helyeztünk el a lakóterep területén."

Kósa Lajos, országgyűlési képviselő a hivatalos átadás végén elmondta, hogy eddig még nem tudtak új nevet kitalálni a Nagydombi játszótérnek, mivel négy utca között helyezkedik el, ezért internetes szavazást indítanak a játszótér névválasztása kapcsán.

Itt a márciusi EÉ

Varga Edit

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek