Debrecen
2021-02-09

Idős emberek gondozására átadott pénzt sikkasztottak el

A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a rábízott pénzt saját céljára használta fel.

A vádlott egy debreceni székhelyű, szociális szolgáltatásokkal foglalkozó egyesület egyik képviselőjeként egy Debrecenben működő gondozóház irányítását és vezetését látta el.

A gondozóházban élő rászorulók ellátásáért a hozzátartozók havi gondozási díjat fizettek, továbbá arra is lehetőség volt, hogy a gondozóházon belül külön díjazás ellenében önálló apartmant használjanak.

2018 októberében és decemberében két sértett hozzátartozója megállapodást kötött az egyesület képviseletében eljáró vádlottal, miszerint 2.500.000, illetőleg 2.000.000 forintot adtak át a vádlottnak azért, hogy a sértettek számára életük végéig biztosítsa a gondozóházban kialakított külön apartman használatát.

A vádlott az átvett pénzt nem fizette be az egyesület pénztárába, hanem azokat saját céljára fordította. A férfi ezen magatartásával a sértetteknek 2.500.000 és 2.000.000 forint kárt okozott, ami nem térült meg. A sértettek a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során kérték a káruk megtérítését, polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A vádlott a fenti egyesület létrehozásához szükséges dokumentumokat több helyen meghamisította, azokat mások helyett és nevében írta alá, majd ezen valótlan tartalmú okiratokat egy ügyvédi irodán keresztül benyújtotta nyilvántartásba vétel érdekében az illetékes bírósághoz. Az ügyintéző ügyvédnek nem volt tudomása az iratok meghamisításáról.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben két rendbeli nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

 

Az érkezés után is kötelező lesz a teszt a briteknél a beutazóknak

Felvételi 2021: közeledik a határidő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek