Debrecen
2020-06-24

Új út a Könyvkötő utcán

Újabb út kapott szilárd burkolatot Gerébytelepen. Már a Könyvkötő utcában is biztonságosabban tudnak közlekedni a környéken élő lakosok- jelentette be Papp Viktor a városrész önkormányzati képviselője.

A Kertségi Fejlesztési Programban kiemelt szerep jut a lakossági kezdeményezésű útépítéseknek. 2016-ban megszüntette a város közgyűlése az úgynevezett lakossági önerős útépítéseket, így attól az évtől kezdve az összes költséget az önkormányzat állja. 

2014 és 2019 között összesen 52 olyan utcában épített az önkormányzat utat, ahol előtte nem volt. A tavalyi évben kifejezetten erre, csaknem 930 millió forintot fordított Debrecen önkormányzata, idén ez közel 754 millió forint. 

Most a Könyvkötő utca teljes szakasza ( a Hüvelyes és a Józsai utca között) 296 méter hosszasan és 3 méter szélességben kapott aszfaltburkolatot. Az út jobb oldalán teljes hosszúságban a vízelvezetést biztosító szegélyt alakítottak ki, de mindkét oldalon útpadka is készült, illetve az egyik oldalon járdát is alakítottak ki.  A beruházás keretében az útépítés mellett a csapadékvíz-elvezetéssel együtt a szükséges közműkiváltások is megtörténtek.  

Cél a zöld és fenntartható jövő Debrecenben

Eddig három halottja van a romániai árvizeknek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek