Debrecen
2021-08-16

Vasúti kocsikra és épületekre graffitizett egy debreceni férfi

A 31 éves férfi „hobbijának” hódolva vasúti kocsikra és épületekre készítette el alkotásait. A debreceni nyomozók befejezték a nyomozást.

A debreceni rendőrök 2020. május 9-én indítottak nyomozást egy rongálás kapcsán, ami a helyi vasútállomáson történt. Az akkor még ismeretlen férfi épp egy vasúti kocsira rajzolt festékszóróval, amikor a biztonsági őrök megzavarták. Munkáját így kénytelen volt félbehagyni, és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök kevés nyomból kényszerültek dolgozni, de kitartó munkájuk meghozta az eredményt. Ez év elején a látókörükbe került egy helyi férfi, akit nemcsak a vasúti kocsik rongálásával, hanem több debreceni falfirkával is kapcsolatba lehetett hozni. Otthonában 2021. március 23-án tartottak kutatást, és több festékszóró sprayt, valamint az elkövetésekhez használt egyéb eszközöket foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, majd több olyan helyszínt is megmutatott a nyomozóknak, ahol korábban otthagyta a névjegyét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyolcrendbeli rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

police.hu

Egy hónap múlva ismét kick-box világkupa lesz Budapesten

Soha nem volt jogosítvány, mégis a volán mögé ült

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek