Debrecen
2023-04-27

Kreatív Gála kiállítás

A Debreceni SZC Kreatív Technikum tanulóinak a fenntarthatóság témakörében készült alkotásaiból nyílt kiállítás "KREATÍV GÁLA" címmel 2023. április 25-én a DEMKI Újkerti Közösségi Házában.

Az intézmény kiemelt feladatának tekinti, hogy a tanulókban kialakítsa és elősegítse a környezet és az egészség megóvása iránti elkötelezettséget. A környezettudatosság jegyében született pályázati alkotások, az újrahasznosított anyagokból, természetes alapanyagból készült tárgyak, plakátok, rajzok figyelemfelhívóak és elgondolkodtatóak is egyben.

A nagy múltra visszatekintő „Alkotó ifjúság” elnevezésű tanulói pályázat új perspektívát kapott azáltal, hogy aktualitásként a fenntartható jelen és jövő kérdéskörét dolgozta fel.

A pályázat fővédnöke, Balázs Ákos, DMJV környezetvédelmi feladataival összefüggő ügyek irányító és koordináló alpolgármestere a megnyitón kiemelte: Debrecen város környezetpolitikájában kiemelt szerepe van a Future of Debrecen mozgalomnak, nagyon fontos, hogy mindenki egyénileg is tudjon és akarjon tenni a környezetéért, a természetért. A szemléletformálásnak a legjobb helye az iskola, és a Kreatívba járó tanulók boldogok lehetnek, hogy egy ilyen kreatív környezetben formálódhat szemléletük, bontakozhat ki tehetségük.

Halász D. Jánost, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház ügyvezetőjét kérte fel az intézmény a kiállítás megnyitására. A kiállítás megnyitója kapcsán örömmel fogalmazta meg a fiataloknak szóló gondolatait: legyenek bátrak és kreatívak, merjék megmutatni alkotói képességeiket, tudásukat akár ilyen és ehhez hasonló kiállítások, rendezvények keretében is.

Kevés az alkotó és egyben vállalkozó kedvű fiatal, pedig nagy szükség lenne arra, hogy színvonalas megmutatkozásaikkal bekapcsolódjanak a város kulturális életébe.

Kiemelte, hogy ehhez bármikor szívesen ad teret a DEMKI.

Az intézmény vezetője, Kovácsné Győrfi Enikő elismerő szavakkal méltatta az alkotói munkákat, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben szélesebb közönség előtt is bemutatkozhat a Kreatív Technikum alkotó ifjúsága.

 

Shetlandi póni született a Zoo Debrecenben

Ez itt a reklám helye

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek