Debrecen
2023-07-03

Sikeres jubileumi első félévet zárt a Zoo Debrecen!

Hazánk első vidéki állatkertje és egyetlen klasszikus vidámparkja szakmai és közönségsikerekkel teli, mozgalmas félévre tekinthet vissza, amelyben megnyitásának 65. évfordulóját ünnepelve több jelentős és várva várt gyűjteményi gyarapodást megélt és új elemekkel bővítette program- és szolgáltatáskínálatát.

A Park már az év elejétől kezdve rendszeresen adhatott hírt új lakók – köztük korábban sosem tartott fajok – érkezéséről. Március 3-án, a vadvilág világnapja alkalmából átadott terráriuma az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) következő természetvédelmi kampányához csatlakozva délkelet-ázsiai ritkaságoknak, krokodilfarkú bütykösgyíkoknak és barlangi gekkóknak ad otthont, egy kézszelíd testvérpár fogadásával pedig az intézmény csatlakozott az egyik legveszélyeztetettebb papagájfaj, a kéktorkú ara nemzetközi fajmegőrzési programjához. A közönség idén is megannyi újszülött állattal találkozhat, hiszen egészséges utóddal gyarapodott többek között a dél-afrikai sülök, lámák, egyiptomi gyümölcsevő denevérek és shetlandi pónilovak csapata, a későbbi sikeres szaporulat reményében pedig párt kaptak a struccok, a nagy mara és az uhu. Az egész napos Állatok akcióban program évről évre bővülő kínálata új állandó elemmel, solymászbemutatóval gazdagodott.


Folytatódott a kertészeti munka is annak érdekében, hogy az elsőként bejegyzett hazai természetvédelmi területen, a debreceni Nagyerdő szívében fekvő Park a legnagyobb nyári hőségben is zöld oázisként várja látogatóit valaha volt leggazdagabb – és idei újdonságként több tematikus rendezvényen bemutatkozó – botanikai gyűjteményével, illetve még több árnyas pihenőhellyel és vízfelülettel.
Az április 6-i szezonnyitás óta a Vidámpark több mint 20, műszakilag és esztétikailag is revitalizált játékgéppel gondoskodik a családok önfeledt kikapcsolódásáról. Ezt az élménykínálatot a hagyományokhoz híven számos rendezvény színesítette, többek között a jubileumi Majális, a rekordlátogatottságú Gyermeknapi Hétvége és az eddigi leggazdagabb programmal váró Szent Iván- éj, de nagy sikert arattak a most először megrendezett a Citrus- és Olasz Napok is. Azok örömére, akik szeretnék egész évben megtapasztalni az itt átélhető kalandokat, az éves bérletrendszer megújításával az idei szezontól kapható a 365 napos látogatást korlátlan játékgép használatot biztosító Élménybérlet és a mindezeken felül a külön jegyes rendezvényeket is magában foglaló VIP bérlet is. Nyári köntösbe öltözött az egész évben foglalható Samburu panorámaterasz, amely exkluzív környezetet és gazdag programcsomagot biztosít privát vagy céges eseményekhez az ország egyetlen recészsiráf-családjának közvetlen szomszédságában.

Természetesen a jubileumi év hátralevő részében is érdemes lesz ellátogatni a Parkba, hiszen a nyári főszezon és az idei újdonságok java – például a Virágkarnevált kísérő augusztus 17-20-i Galiba Gyermekfesztivál – még hátravan. Tematikus megújuláson megy majd keresztül a Hajósinas, a Zulu és a Nosztalgia-kocsi, sőt, a nagyközönség augusztusban már kipróbálhatja az idei vidámparki főattrakciót, a készülő családi barokk körhintát, és az állatkerti lakók háza tájáról is várhatók még nagy bejelentések.

Létrejött a Gróf Tisza István Campus

„Hide the Pain Harold”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek