Debrecen
2023-09-19

Folytatódik a Szabó Lőrinc utca nagyfelületű aszfaltozása

2023. szeptember 21-én (csütörtökön) 8.30 órától – a forgalmi csúcsidőszakot követően – a Szabó Lőrinc utca 3. szám és a József Attila utca közötti szakaszon (a honvédség felőli oldalban) aszfalt-kopóréteg marását és lokális pályaszerkezet-, illetve szegélycserét követően az új kopóréteg terítését végzi a kivitelező.

Az útjavítási munkák ideje alatt a burkolatot félpálya-szélességben lezárják. A fennmaradó sávon egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Füredi út irányából a József Attila utca irányába. 

A kivitelezéssel érintett útszakasz elkerülése a Vezér utca irányából az Akadémia utca, Babits Mihály utca, illetve a József Attila utcákon biztosított. 

A DKV Zrt. 14 és 14I jelzésű autóbuszai terelő útvonalon fognak közlekedni. A reggeli közösségi közlekedés segítése érdekében megnövelik a járatok számát hétköznaponként a kora reggeli órákban. A négy korai autóbuszjáratot a kivitelező jelzőőrös irányítás mellett átengedi az egyirányú forgalmi szakaszon a Csigekert utca irányába. Így a hétköznapokon reggel a 6.45 órakor, a 6.50 órakor (mentesítő járat), a 7.00 órakor és a 7.45 órakor induló buszok a Rugó utcáról az eredeti útvonalon haladnak a Csigekert utca irányába. Az ezt követő járatok a Böszörményi út felé közlekednek az Akadémia utca igénybe vételével. További információ a www.dkv.hu oldalon található.

A kivitelezési munkák – az időjárási viszonyok függvényében – előreláthatólag két hetet vesznek igénybe.

A kivitelezés ideje alatt kérjük az útszakaszt használókat, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett ideiglenes közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek és amennyiben tehetik, kerüljék el a felújítás alatt álló útszakaszt!

Tarka lámacsikó az ősz első jövevénye a Zoo Debrecenben

Közönségtalálkozó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek