Debrecen
2021-05-20

Kicsengő után indul és újdonságokkal vár a Zootábor !

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Debreceni Állatkert és Vidámpark május 1-től ismét várja látogatóit; most pedig örömmel jelenti be, hogy a nyári szünet kitörésével idén is egyedülálló és újdonságokat is tartogató programot kínál az általános iskolásoknak az immár 34. alkalommal megrendezett zoológiai szaktáborok keretében.

A kicsengetéstől a nyári szünet végéig tartó, angol nyelven is elérhető állatkerti élménytáborokban a táborozók szakképzett zoopedagógusok útmutatásával pillanthatnak be az állatkerti mindennapok kulisszái mögé, ahol életre szóló kalandokat élhetnek át. Megismerkedhetnek számos különleges lakó viselkedésével, az állatgondozók napi feladataival, valamint a növénykert botanikai különlegességeivel. Lehetőségük lesz többek között a megetetni a zsiráfokat, egészségügyi sétát tenni a pingvinóvoda idei növendékével, és testközelből megismerkedni a gyűrűsfarkú makikkal.

Idén sok év után visszatérő, különleges programelemként a táborozók szerdánként kirándulást tesznek a Hortobágyon. A felhőtlen szórakozásról mindemellett az ország egyetlen Vidámparkjának játékgépei gondoskodnak majd annak érdekében, hogy a Nagyerdő szívében eltöltött tábori napok igazán önfeledten és emlékezetesen telhessenek.

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az intézmény külön óvintézkedésekkel gondoskodik a biztonságos élményszerzésről, így csak orvosi igazolással rendelkező, egészséges gyermekeket tudnak fogadni – az idei évben csoportonként legfeljebb 25 főt –, továbbá a napi háromszori tábori étkeztetést is fokozott elővigyázatossággal, védőfelszerelés használata mellett bonyolítják majd le.

Hétfőtől feloldják a kórházi látogatási tilalmat

Kocsis Máté

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek