Egyetemi Élet
2024-04-19

És robbant a Kolitér…

Óriási érdeklődés övezte a Bölcsészettudományi Kar HÖK és a KLK KKB közös szervezésében életre hívott Day Offot, amely megannyi izgalmas szórakozási lehetőséggel várta a vendégeket – teljesen ingyen a Kossuth Lajos Kollégiumok közötti téren, április 11-én csütörtökön.

Az első egyetemi polgárok már délben elfoglalták jól megérdemelt helyüket a kihelyezett sörpadokon. Talán egy kicsit a költészet napját is emlékezetükben tartották, még az is megeshet, hogy Debrecen város napjára is koccintottak egyet, a legtöbben mégis a Day Off miatt érkeztek a helyszínre.
 
 
Érdeklődők, résztvevők egyaránt, hiszen a kezdés után rögtön megteltek a söröspoharak, repültek a pingponglabdák, elrajtolt az igen népszerű sörpongverseny. a zene pedig töretlenül szólt az erősítőkből. A Koli Klub kitelepülése frissítők széles kínálatával várta a szomjas bulizókat, akik erejüket boxgépen is kipróbálhatták, valamint a 3-as számú Kossuth Kollégium mellett airsoft-célbalövés várta a katonák világa és a fegyverek szerelmeseit.
 
 
A sörpong befejeztével délután három órakor érkezett a nap egyik fénypontja, hiszen megtelt az 1-es kollégium előtti pódium – visszatért a UDream - a TE álmod! tehetségkutató. Énekes produkció, akrobatikus mutatványok, stand up is akadt a kulturális repertoárban, így természetesen érthető, hogy a négytagú zsűrinek rendkívül nehéz volt meghoznia a végső döntést.
 
 
A zsűri tagjai: Kovács Eszter Csilla - a DEHDK PR - és Sajtóiroda vezetője, Varga Krisztián - a DEHÖK Egyetem téri campus alelnöke, Krizsán Tibor – üzemeltetési és kollégium igazgató és Ölveti László – Egyetemi Élet főszerkesztő, a zsűri elnöke.
 
Az első díjat végül a nigériai Itaha Favour hódította el, másodikként Balázs Diána Amanda végzett, a bronzérem büszke tulajdonosa pedig Czifra Balázs lett. Az Egyetemi Élet különdíját Kerekes Anna Krisztinának ítélte a zsűri, a Díszpolgár Magazin oklevelét és ajándékát pedig Müller Róbert vihette haza. Utóbbi két versenyző különdíja továbbá, hogy e lapok bemutatkozó interjút készítenek velük.
 
 
Ennyi izgalom és esemény után nyilvánvaló volt, hogy a kulináris élvezeteknek is hódolni kell. A szervezők által osztott ingyenes jegyek ellenében hot dogot fogyaszthattak az érkezők, valamint ingyen fröccs és vattacukor is jelentős számban rendelkezésére állt a „majálisozóknak”.
 
Az éj leszálltával sem csendesült el a környék, hiszen bár a Kolitér kiürült, a bulizó egyetemista nép áttért a Kolkávba, ahol hajnalig folytatódott a buli. A rendezvény népszerűségét tekintve alighanem hagyományteremtő eseményről beszélhetünk, a résztvevők ugyanis egyedülálló élmények részesei lehettek.
 
Barna Marci, fotó: Löki Viktor, Schuszter Bálint

Debrecen elmúlt öt évét értékelte Papp László polgármester

A kritikus gondolkodás a sikeres jövő egyik kulcsa

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek