A továbbjutás volt a tét

A Mozdulj, Debrecen! iskolaprogram szervezésében amatőr kiütő bajnokságot szerveztek a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégiumban közel 170 diák részvételével.

A szervezők azzal a céllal hívták életre a bajnokságot, hogy játéklehetőséget biztosítsanak a debreceni oktatási intézmények azon diákjai számára, akik szervezett keretek között, rendszeresen jelleggel nem végeznek mozgásos- vagy sporttevékenységet, illetve fontos cél a testmozgás népszerűsítése és megszerettetése is a résztvevőkkel. A 38 debreceni intézmény 4 korosztályban 63 csapattal és közel 760 diákkal nevezett a megmérettetésre, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégiumban az első forduló 9-10. évfolyamos diákjainak versenyére került sor.

Nagyné Oláh Katalin, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium igazgatója a megmérettetés megnyitóján elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen szép számmal jelentek meg fiatalok a bajnokság első fordulóján. – Ez a közel 170 versenyző azért gyűlt össze, hogy megmutassa játékkedvét és tehetségét. Külön köszönettel tartozunk a Mozdulj, Debrecen! csapatának, hiszen nagyon fontos, hogy a fiatalok ne csak a mai napon sportoljanak. Bízom benne, hogy a mai eredményes versenyzés után sokan ott lehetnek majd a bajnokság döntőjében – összegezte.

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek, de egy pici irigység is van bennem, mert amikor mi fiatalok voltunk, mi is szerettünk ugyan kiütőzni, de még nem voltak ehhez hasonló versenyek – fogalmazott Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője. – A Mozdulj, Debrecen! iskolaprogramot azért hoztuk létre, hogy a sportot, a sportolás üzenetét eljuttassuk azokba az oktatási intézményekbe, ahol a tanulók keveset sportolnak, hiszen nagyon fontos a rendszeres testmozgás. Ennek a projektnek köszönhető a mai nap, aminek csúcspontja a június másodikán rendezendő Mozgás Karnevál lesz – emelte ki.

Az első fordulók tétje nem kisebb volt, mint a június 2-i második fordulóba jutás, melyre az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban kerül sor a Mozgás Karnevál nevű nagyszabású sportrendezvényen. Itt a kiütő bajnokság továbbjutó csapatai (korosztályonként 8 csapat diákjai) mérkőzhetnek meg egymással, de a sportkomplexumban számos rendhagyó, izgalmas program várja az eseményre kilátogatókat. A Mozdulj, Debrecen! mozgalom célja a karnevállal, hogy az idei tanév végének közeledtével egy élménydús sportnappal zárják az iskolaprogramot, de lehetőséget biztosítanak a program eddigi eseményein, foglalkozásain résztvevő intézmények diákjai, munkatársai, és azok családtagjai számára a közös, aktív időtöltésre is.

A 9-10. évfolyam továbbjutói a következők:
Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium
Tóth Árpád Gimnázium
Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium
Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
Debreceni SZC Irinyi János Technikum
Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Debreceni SZC Vegyipari Technikum
Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium