Debrecen
2024-04-18

Az elmúlt évad legjobb gyerekelőadása a DESZKÁ-n

A Színházi Kritikusok Céhe a 2022/2023-as évad legjobb gyerekelőadásának járó díjat a Gólem Színház Kócos macskaember-kölyök című előadásának ítélte. A komolyan szórakoztató, erős humorú, érzelemgazdag bábelőadás a szülő-gyerek kapcsolatokról mesél az izraeli Etgar Keret történetével.

Egy nap különleges lény kerül Habakuk kalózkapitány gyerekboldogító égi kalózhajójára: a Kócos macskaember-kölyök. Az apukája otthagyta az állatkertben, mert fontos meetingje volt. A bárkán él a vigasztalhatatlan katicabogár, aki fehér pöttyeit jött elrejteni a hajóra. Vagy az elefántormányú malac. Vagyis malactestű elefánt. Ő sem tartozott sehová, amíg Habakuk meg nem mentette. De mondhatnánk a borzalmas verseket író borzot vagy Gyík Győzőt, akinek fura vágyát, hogy dinó akar lenni, senki se értette meg.

A kaland megnyugtatóan fejeződik be a nagyon életteli előadásban, hisz egy jó gyermek mindent megbocsát: ideálisabb esetben az ottfelejtés a szülőnek marad traumatikus élménye, nem a gyereknek. De vajon miért nincs elég időnk, fókuszunk, figyelmünk egymásra?

A Cseri Hanna által rendezett előadást a DESZKA Fesztiválon május 14-én 14 órától láthatja a közönség a Vojtina Bábszínház Kálvin téri Színháztermében. 6 éves kortól ajánlott.

Riválist fogadunk szombaton

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek