Backstage
2024-03-18

Dua Lipa - jön az új korong a radikális optimizmus jegyében

A pop koronázatlan királynője, Dua Lipa kész a Future Nostalgia-t leváltani a trónról, ugyanis érkezőben a harmadik nagylemez ’Radical Optimism’ címmel. Az album május 3-án jelenik meg, és 11 dalt tartalmaz, köztük van a ’Houdini’ és a nemrégiben megjelent single, a ’Training Season’ is.

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk. A nehéz búcsúink és sebezhető kezdeteink, amelyek korábban azzal fenyegetőztek, hogy összetörik a lelkünket, mérföldkövekké válnak, amint az optimizmust választjuk, és méltósággal haladunk át a káoszon.

Az énekesnő szülővárosa, London energiájával átitatott albumban testet ölt a 90-es évek britpopjának nyers, őszinte, magabiztos és szabad mivolta. A Radical Optimism álomszerű popvilágba repíti hallgatóját, amely csakúgy dúskál majd a zeneiségben: szövegileg kíméletlen, hangzása felszabadító.

„Pár évvel ezelőtt egy barátom megismertetett a radikális optimizmus kifejezéssel. Ez egy olyan fogalom, ami visszhangra talált bennem, és egyre kíváncsibb lettem, ahogy elkezdtem játszani vele, és beemelni az életembe” – mesélte Dua. „Megdöbbentett – az ötlet, hogy kecsesen is keresztülmehetsz a káoszon, és az érzés, hogy bármilyen vihart átvészelhetsz. Ezzel egy időben azon kaptam magam, hogy teljesen beleástam magam a pszichedélia, a trip hop és a britpop zenetörténetébe. Ez a korszak mindig is annyira magabiztosan optimistának tűnt számomra, és ez a típusú őszinteség és hozzáállás egy olyan érzés, amit belevittem a stúdiófelvételekbe.”

 

Az új projekt során a szupersztár olyan fő munkatárssakkal dolgozott együtt, mint Caroline Ailinnal („New Rules” társszerzője), Danny L. Harle-lal (Skrillex, PinkPantheress és Charli XCX társszerzője), Tobias Jesso Jr.-ral (Adele, Harry Styles és Miley Cyrus társszerzője is) és Kevin Parkerrel (azaz a Tame Impala alapítójával).

A hónap elején Dua a „Training Season” előadásával nyitotta meg a BRIT Awards díjátadót, majd átvette a 7. BRIT-díjat a legjobb popelőadás kategóriában. Idén megnyitotta a GRAMMY-díjátadót is, ahol a „Training Season”, a „Dance The Night” és a „Houdini” egyvelegét adta elő.

Dua a közelmúltban lett az első női előadó, akinek négy dala egyenként több mint kétmilliárd streamet ért el a Spotify-on ("One Kiss", "Don't Start Now", "New Rules" és "Levitating").

Wight-sziget

Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek