Backstage
2021-03-02

Tízéves az országban egyedülálló rockzenei műsor

Március legelején lett 10 éves a 120 decibel - A rockmagazin. Az FM90 Campus Rádióban sugárzott műsor szerkesztő-műsor vezetőjét Makláry Zoltán kérdeztük.

 Gondoltad volna 10 éve, hogy lassan elérkezel a 450-ik adáshoz?

Nem gondoltam volna, hogy akár egy évig is tudjuk csinálni egy földi sugárzású rádióadón ezt a jellemzően rádiók által nem felvállalt zenei stílust. Külön köszönöm a lehetőséget az egész Campus Rádiónak és Bakó Csaba főszerkesztőnek.

 Mi volt az alapkoncepció és miben változott a 120 decibel egy évtized alatt?

Az alapkoncepció olyan rock és metál műsor létrehozása volt, amely aktuális képet fest a rock és metál szintérről hazai és nemzetközi szinten külön figyelmet fordítva a Hajdú-bihar megyei zenekarokra. A célunk az volt, hogy mindig az aktuálitásokkal foglalkozzunk, az új zenékkel, új megjelenésekkel.

 Nagyon sok olyan dalt bemutatsz amelyek a hazai média által egyáltalán nem támogatott . Így a Te műsorod az egyetlen olyan földi sugárzású rádióműsor amely a legkeményebb zenéket is lejátssza. Ezt jól tudom?

Igen, jól tudod, mert nincs másik olyan földi sugárzású műsor, ami egy ilyen stílust felvállalni és éppen ezért külön büszkeséggel tölt el, hogy tíz éve tud létezni ez a műsor a rádióban.

 A 120 decibelnek már nemzetközi híre van, hiszen folyamatosan érkeznek külföldről zenei ajánlatok. Ez azért jó érzés lehet.

Nagyon jó érzés, de mégis az egyik legrégebbi kapcsolat a budapesti Omega Diatribe zenekarral alakult ki, Hájer Gergő zenekarvezető megkeresésére a banda dalait az első lemezük óta folyamatosan játszuk, az elmúlt évek alatt a zenekar már nemzetközi színtéren is letette a névjegyét és már négy nagylemezt is megéltek, melynek sikeréhez talán mi is kicsit hozzá tudtunk járulni. Sőt a pandémiás előtti utolsó NAMM Show-n (a világ legnagyobb hangszerkiállítása) Hájer Gergő képviselte a világ legnagyobb gitárgyártó cégét hazánkból.

Mivel ünnepli a 120 decibel a 10 éves születésnapot?

Először is kitörő örömmel, majd megpróbálok egy minél izgalmasabb műsort csinálni a tíz éves évforduló kapcsán és ünneplés helyett inkább minden zenekarnak és a zenai szférában dolgozóknak kitartást kívánok ebben a nehéz helyzetben.

120 decibel A rockmagazin:

- Rock & Metal zenekarok

- Magyar & Külföldi előadók

- Az országban egyedülálló rockzenei műsor / A rock n' roll-tól a Déli Trendgyilkos zenéken át a Death Metálig/

- Bemutatásra kerülnek a hazai média által egyáltalán nem támogatott zenekarok

- Több, mint két óra műsoridő

- Szombat este 22 órától az FM90 Campus Rádióban. Online: fm90.hu

A műsor Facebook oldala: https://www.facebook.com/120decibel

 

Csaknem 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A nagytestű állatok kiirtása nyomán fejlődött ki az emberi agy

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek