Sport
2024-04-15

Győzelemmel kezdték a szezont

A DEAC Gladiators remekül játszva fektette két vállra a pécsieket.

Hazai pályán kezdte meg vasárnap délelőtt az országos  Divízió II-es bajnokságot a Debreceni Egyetem amerikai focicsapata. A fekete-fehérek a Pécs Legioners gárdáját fogadták a Dóczy utcai Sportcampuson. A házigazdák kiváló találkozón 34–6-os győzelmet arattak a mecsekiek ellen.

– Abszolút mértékben sikerült megvalósítanunk azt, amit előzetesen elterveztünk – értékelte a mérkőzést Ábrán Szabolcs vezetőedző. – Ebben nagy segítségemre voltak a csapatkapitányok és a posztfelelősök, de az egész együttes nagyon egyben volt. Nem véletlenül mondtam a meccs előtt és a félidőben is a srácoknak, hogy egy mondatban össze tudom foglalni, mit érzek és mit szeretnék: “egy csapat, egy szív, egy ütem”. Úgy vélem, hogy most ért össze a csapat, nincsenek külön rendszerek, mindenkinek egy rugóra jár az agya és egymásra figyel. Hihetetlen élmény volt ez számomra, s láttam a fiúkon, hogy felszabadultan játszanak. Mindemellett kreatívan fociztak, s rendkívül motiváltak voltak. Ezen erények miatt tudtunk dominánsak lenni – mondta a tréner, aki hozzátette, várakozásain felül teljesített a gárda.

– A félidőben 22–0 volt, majd a negyedik negyedben már 34–0, ezért a mérkőzés végefelé a cseréinknek is lehetőséget tudtunk adni. A korábbi években előfordult, hogy a harmadik játékrész tájékán fáradtság vett erőt rajtunk, ennek most nyoma sem volt. Ez annak is köszönhető, hogy az „offense” nagyon sokat volt a pályán –  szépen szereztük a „first down”-okat – és ütőképesen működött. A Pécsnek nagyon jó, fizikális, agresszív volt a védelme, meg kellett találnunk a rést, ahol átüthettük a pajzsot. Ezt csak változatos, kreatív játékkal lehetett megoldani. Sikerült, nagyon boldog vagyok, hogy ekkora pozitív változást láttam a srácokon. A győzelem másik kulcsa az volt, hogy jól menedzseltük az időt, ebben is sokat fejlődtünk – nyilatkozta Ábrán Szabolcs.

Divízió II alapszakasz, 1. forduló

DEAC–Pécs Legioners 34–6 (0–0, 22–0, 0–0, 12–6)

Különleges megemlékezés

Fiatal kézisek fesztiváloztak a DESOK-ban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek