Sport
2023-01-28

Végre pályán a DVSC! – Rajtol a hazai pontvadászat!

Extrém hosszú téli szünet után ezen a héten folytatódnak a labdarúgó NB1 küzdelmei. A DVSC a Zalaegerszeg csapatát fogadja a mai napon 17 órától a Nagyerdei Stadionban. A két csapatot mindösszesen két pont választja el a tabellán, így joggal remélhet parázs összecsapást a nagyérdemű.

A labdarúgó világbajnokság a szokásosnál is hosszabb pauzát hozott a hazai futballban. A Loki szurkolók örömmel fogadták a hírt, hogy a klubvezetés nem tétlenkedett ezen idő alatt: több év után újra téli edzőtáborba utazott a csapat a törökországi Belekbe.

A jobb időjárási körülmények mellett nemzetközi ellenfelek is segítették a cívisvárosi alakulat felkészülését. Minden szurkoló óriási reményekkel vág neki a szezon hátralévő részének, hiszen a bajnokság (az első helyezett mögött) még egyáltalán nem lefutott. A 12 csapatos NB1-ben egy jó tavaszi rajttal és kemény munkával hamar találhatja magát dobogó-közelben bármelyik csapat.

A rossz hír az, hogy ennek ellenkezőjével viszont hamar a kiesőzóna felé lehet sodródni. Az ilyen gondolatok azonban meg sem fordulnak sem a csapat sem a szurkolók fejében! A ZTE csapatával ebben a szezonban már találkozott csapatunk, a két gólós vereségtől is bántóbb kilátástalan játék, akkor feszült lelátói hangulatot illetve Joao Janeiro menesztését eredményezte.

A legendás Dombi Tibi majd később Srdjan Blagojevic mester munkájának köszönhetően azonban sikerült a szezon hátralévő részére egységes csapat benyomását kelteni a DVSC-nek.

A zalaiak jó erőből állnak, kiegyensúlyozott teljesítmény mutattak az ősszel és ne feledjük: egy elhalasztott mérkőzés miatt ők már meccseltek a héten a Ferencvárossal, igaz a szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek. A Lokinál jelentősebb játékosmozgás nem volt a télen, a vezetők igyekeztek rendbe tenni a keretet, több légiós is távozott, aki egyáltalán nem került az első csapat közelébe, vagy ha oda is került nem tudott a DVSC-hez méltó teljesítményt letenni az asztalra egy alkalommal sem. Ezen területen még egészen biztosan felül kell vizsgálni korábbi átigazolási politikáját a vezetőségnek és adott esetben további változásokat eszközölni a keretben.

A szurkolói szíveknek Hrabina Alex távozása lehet a legfájóbb, míg az érkezők között az ígéretes Stefan Lončar mellett végre feltűnt egy igazi csatár Antonio Mance személyében. Az Ultras Debrecen számára több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír a mai mérkőzés. A „zegi” szurkolókkal fennálló rivalizálás teheti pikánssá a hangulatot a mérkőzésen, de nem feledkezhetünk meg a pályán kívüli eseményekről sem. Az összecsapást megelőzően 16 órától hivatalosan is átnevezi a klub a „B-közepet” Komáromi Gábor szektorrá, így adózva a csapat legendás vezérszurkolójának emléke előtt.

Találkozzunk a stadionban! Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Jóreménység sziget

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek