Sport
2022-05-17

Aki másnak vermet ás…

Azok, akik nyomon követik a hazai labdarúgás eseményeit, főképp a második vonalét, jól tudják, milyen esemény borzolta a kedélyeket az NB-II 31. fordulóját követően. A DVTK vezetősége a Dorog elleni győzelem után felmentette a munkavégzés alól az akkori vezetőedzőt, Kondás Elemért és segítőjét, Igor Bogdanovicsot, és a rivális Szeged szakvezetőjét, Dragan Vukmirt nevezte ki a csapat élére.

A történtek nem csak a Csongrád megyei szurkolóknál, hanem még a diósgyőri szimpatizánsoknál is kicsapta a biztosítékot, teljesen jogosan. Talán még nem fordult elő, hogy a bajnokság hajrájához érve, ellenlábasától csábítottak volna el vezetőedzőt, mint ahogy az sem, tréner „menekült” volna feljutás küszöbén álló gárdától. De hát a pénz nagy úr?

A 31. fordulót követően még hárman voltak versenyben a feljutást érő második helyért, a DVTK mellett a Szeged és a Kecskemét küzdött az élvonalbeli tagságért. Az edzőváltás előtt a borsodiak két, illetve öt ponttal álltak riválisaik előtt, így szakmailag értelmezhetetlen volt a szakvezető cseréje. Ennek a lépésnek egyértelműen az volt a célja, hogy meggyengítsék a Szegedet, mely taktika be is vált, hiszen a csongrádi alakulat néhány fordulót követően, ki is szállt a versenyfutásból. Azt már a DVTK vezetése nem tudta megtenni, hogy a Kecskemét trénerét is elcsábítsa, bár lehet, gondolat formájában megfogalmazódhatott a fejekben.

Ahogy a közmondás tartja, aki másnak vermet ás, maga esik bele, így járt a Diósgyőr is.

A váltás után hullajtották a pontokat, csak két meccset nyertek a piros-fehérek, melynek következtében lecsúsztak a második helyről. Végül az utolsó forduló előtt bele is estek a maguk ásott gödörbe, ugyanis hétfőn biztossá vált, a Kecskemét jutott fel az első osztályba, a DVTK pedig legalább egy szezont még a második vonalban kénytelen eltölteni.

Dragan Vukmir nem csak szakmailag bukott meg, emberségből is elégtelenre vizsgázott. Cserben hagyott egy feljutásra esélyes csapatot, elárulta egykori játékosait, szemen köpte a szegedi szurkolókat, megfosztotta a reménytől a DVTK drukkereket. Ráadásul, a zuhanyhíradó szerint, már novemberben tárgyaltak a felek, csak kivárásra játszhattak, miképp alakul majd a tavasz. Vukmirnak pedig el kellene gondolkoznia azon, mit érzett volna, ha őt váltják le egy feljutásra esélyes csapat éléről. Valamint azon is, hogy kezdhet csomagolni, hiszen amit az utolsó hazai mérkőzésen kapni fog a diósgyőri szurkolóktól, azt nem teszi zsebre.

 

 

 

Az évad utolsó tárlata a Vojtina Bábszínházban

Szombaton megtelik a DESOK cheerleaderekkel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek