Sport
2024-03-30

A Szeged rájátszott, de a DEAC rájátszhat

A férfi kosárlabda bajnokság első osztályában a szombati, 26., záró forduló több csapat túlélését is jelentette. Vonatkozott ez a debreceni egyetemistákra is. A héten mindenki számolgatott. Egyetlen eredmény jelentett biztos DEAC tovább lépést az élmezőny elitjébe, ha győzni tudnak a Tisza-partján. Nem egyszerű feladatnak tűnt.

A szegediek az év meglepetés együttese. A kezdetkor, tavaly ősszel még azt nyilatkozták, nekik elsődleges céljuk a bent maradás. Ehhez képest igazán bravúros tavaszt hagytak eddig maguk mögött. Számukra is sorsdöntő volt a szombati derbi. Helyzeti előnyben voltak, hiszen hazai, megszokott környezetben fogadhatták Drenovacékat. A csarnok nem a legideálisabb a kosárlabda számára. A palánkok mögött hatalma a holt tér, alkalmas a homály dobások gyakoriságára. Simándi Árpád, a hazaiak mestere is erre alapozta derűlátását. Azt mondta, ők ehhez már hozzá szoktak. Meg különben is ősszel - tette hozzá - Debrecenben nyertek öt ponttal, ez kellő önbizalom növelő nekik.
 
A feldobás után látszott, hogy itt nem lesz ezen az estén őrült száguldás. Lassan, óvatosan járatták a labdát az ellenfelek, inkább arra vártak, melyikük hibázik többet. Az első negyedben ez a visszafogott tempó a vendégeknek kedvezett.
Sokat nem változott a helyzet a többi tíz percben sem. Volt időszak - a harmadik etap közepén -, amikor a debreceniek már tizenöt ponttal is vezettek. Ekkor kért időt Simándi Árpád, aminek az lett a következménye, hogy felzárkózott a csapata. Az izgalom az utolsó másfél percre korlátozódott. Egyetrlen pontra megközelítette a hajdúságiakat a házigazda, de Mócsánék parádésan védekeztek, a büntetőket hozták, így megérdemelt, ötpontos győzelmet arattak a majdnem két órás küzdelemben.
 
Ez azt jelent, hogy a DEAC az alapszakasz végén az ötödik helyet szerezte meg a tabellán. A play-offban a Zalaegerszeggel mérkőzik, a pálya előny a dunántúliaknál van. Ha ilyen harcosan, okosan, taktikusan játszanak a srácok, mint tették azt Szegeden, megvalósulhat az álom: bejuthatnak a legjobb négy közé. Valószínűleg a Falco, az Alba és a Szolnok mellé. Nem mindennapi kvartett lenne!
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 26. forduló:
Szedeák - DEAC 91-96 (18-23, 24-28, 27-24, 22-21)
 
Legjobb dobók: Drenovac 27, Williamson 21, Mócsán 19, illetve Locke 19, Wooldrige 19, Balley 17.
 
Weisz György

Hogyan választják ki az ügynökök az általuk képviselt játékosokat?

Csökkenő forgalomban erősödött a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek