Sport
2023-08-17

Az átalakult Újpestet fogadjuk

Tihanyi Csaba szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem becsülheti le a fővárosiakat, ennek ellenére a három pont begyűjtése a cél.

A DEAC férfi futsalosai a szezon első hazai bajnokiján az Újpestet fogadják, a találkozó pénteken 18.30-kor kezdődik a DESOK-ban. Egyik gárda sem kapta el jól a rajtot, mivel együttesünk 3-3-as döntetlennel zárt a Maglód ellen, míg az újpestieket a Veszprém verte 6-2-re.

– Sok változás történt a nyáron a lila-fehér együttesnél, így jelenleg kicsit “sötét lónak” számít – kezdte a beszélgetést Tihanyi Csaba. – A felkészülés során vette át a csapat irányítását Moga Flavius Lóránt, akinek emiatt kevés idő jutott még arra, hogy a saját elképzelését átadja a játékosainak, csupán pici dolgokon változtathatott. Visszanéztük a veszprémiekkel vívott találkozójukat, ezen kiderült, hogy a fiatalok bátran vállalkoznak. Nem lesz könnyű dolgunk holnap, ettől függetlenül szeretnénk megszerezni a három pontot. Hogy mi lehet a győzelem kulcsa? Úgy gondolom, higgadt és határozott játék vezethet eredményre – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Csapatunk az idénynyitón a 17. percben kétgólos hátrányba került, ám a hátralévő időben összejött az egyenlítés.

– Két elkerülhető találatot is kaptunk, ennek köszönhetően gyakorlatilag végig futnunk kellett az eredmény után. Több helyzetünk volt, mint a maglódiaknak, ebből kifolyólag szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez. Az mindenképpen pozitívum, hogy sok lehetőséget kidolgoztunk, de a befejezéseknél jobb döntéseket kell hoznunk – hangsúlyozta a tréner.

NB I 2. forduló
DEAC-Újpest FC 220-Volt
2023. 08. 18. (péntek) 18.30, DESOK

Farmer Expo: az együttműködés a siker záloga

Betiltották

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek