Sport
2021-09-04

A szokásos DEAC győzelem

A Debreceni Egyetem alakulatának öröme nem lehet felhőtlen Papp Ferenc súlyosnak tűnő térdsérülése miatt.

A DEAC futballistái szerdán a Jászberényt győzték le 3-2-re, szombaton pedig a Füzesgyarmat ellen akarták itthon tartani a három pontot. Sándor Tamás vezetőedző a hétközi kezdőhöz képest csupán egy helyen változtatott, Virág Ákos helyét Soltész János foglalta el. A füzesgyarmati játékosok közül Karikás Krisztián otthonosan mozoghatott a stadionunkban, hiszen korábban több szezont is lehúzott a csapatunkban.

A meccs elején ugyan többet birtokoltuk a labdát, de a vendégek előtt adódtak helyzetecskék. Nálunk az első lövést Székely Dávid eresztette el a 14. percben, de a bombája a kapu fölé szállt. Sándor Tamást eléggé faragták a Békés megyeiek, középpályásunkat kétszer is ápolni kellett az első negyvenöt minutum során. Nem igazán sikerült feltörnünk a jól tömörülő füzesgyarmati védelmet, így sokáig úgy tűnt, hogy 0-0-s eredménnyel zárul az első félidő. Aztán a szünet előtt Székely harcolt ki tizenegyest (a 25 éves támadó ugyanezt tette a Jászberény ellen is), a lehetőséget pedig Sidibe váltotta gólra. Rutinos csatárunk a kapu jobb oldalába küldte a labdát. Sidibe ezen a héten másodszor köszönt be büntetőből.

A térfélcserét követően ellenfelünk nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Lippai fejese még a háló tetején landolt, ám Oltean 20 méterről leadott szabadrúgása már gólt eredményezett, Tóth csak beleérni tudott a játékszerbe. A második félidő derekán Molnár a tizenhatosról a bal felsőt célozta meg, de kapusunk szép vetődéssel hárított. Ezt követően Bereczki Dániel került kétszer is ígéretes helyzetbe, ám az eredmény nem módosult. Sajnos a 70. percben Papp Ferenc maradt a földön, tapasztalt védőnk hordágyon hagyta el a játékteret. A 85. minutumban cserejátékosaink kerültek a fókuszba: Bidzilya Anton beívelése után a rövidre érkező Tochukwu látványos csukafejesének ellenszerét nem találta Fildan Calin Florin. Nem sokkal később a piros mezesek közel jártak az egalizáláshoz: a felezővonal közeléből ívelt előre egy szabadrúgást Fildan, Oltean csúsztatása pedig a lécen csattant. A hátralévő időben már nem jegyezhettünk fel veszélyes lehetőséget, így a DEAC hat játéknapot követően veretlen az NB III Keleti csoportjában.

Együttesünk a következő fordulóban a remekül rajtoló BKV Előre otthonában vív rangadót.

NB III Keleti csoport 6. forduló
DEAC-Füzesgyarmati SK 2-1 (1-0)
gólszerző: Sidibe (45., 11-esből), Tochukwu (85.), ill. Oltean (49.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Papp F. (Virág Á. 74.), Orosz – Lakatos, Spitzmüller, Sándor T., Al-Sheraji Rauf Mohamed (Jankelic 82.) – Bereczki (Bidzilya 74.), Sidibe (Tochukwu 74.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Pataki Ági

Imamozgalom

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek