Sport
2021-03-27

Három pont, hét lőtt gól

A DEAC férfi futsalosai a Kecskemétet fogadták a DESOK-ban péntek este. Elek Gergő vezetőedző a sérüléssel bajlódó Rácz Zsoltot leszámítva az összes játékosára számíthatott. Rácz egyébként a meccs előtt azt mondta, hogy csapattársai megszerzik a három pontot, és szerencsére bejött a jóslata.

Pedig jobban kezdtek a vendégek, Sallai Bence a kapufát trafálta telibe, majd Móra centerezésénél Faragó mentett nagyot, végül Mánya megpattanó lövésével szerezték meg a vezetést a negyedik percben. Nem sokkal később Thiago szabálytalanul állította meg Risticset a hatoson belül, a játékvezető befújta a büntetőt, amit Simics értékesített. A középkedést követően pár másodperccel újabb fordulat jöhetett volna, ám Ristics néhány centit tévedett. Sallainak ordító helyzetben nem sikerült betalálnia. A szünet előtt nyolc szekundummal Faragó volt a legjobb helyen a szöglet után, ennek köszönhetően óriási lelki töltettel, valamint egygólos fórral mehetett a DEAC az öltözőbe.

A második játékrész elején Siska és Kántor bombái alig kerülték el a kecskeméti kaput. A szerdán 22. születésnapját ünneplő Berecz a gólja mellett kiharcolt büntetővel jelentkezett, Thiago pedig higgadt maradt. Tóth Attila iramodott meg, Rigó szabálytalanul állította meg, villant is a piros, bár a hírös városiak kapuvédője hevesen reklamált a döntés miatt. A létszámfölény érvényesült Szabó passzát Kántor lőtte be. 5-2-nél jött az öt a négy elleni szisztéma a Kecskemétnél, de ebből Faragó és Thiago is megszerezte a második találatát. 

“Ismét bebizonyítottuk, hogy milyen lelkierő jellemez minket, hiszen a kétgólos hátrány ellenére nem estünk össze. Remek játékunknak köszönhetően már az első félidőben fordítottunk. 4-2-es állásnál kicsit ránk jött a Kecskemét, ekkor nem igazán tudtuk birtokolni a labdát. Az öt a négy elleni szituációt szerencsére jól megoldottuk, ennek köszönhetően döntöttük el végleg a meccset” – fogalmazott Elek Gergő vezetőedző.

Szentes-Bíróék legközelebb április 23-án a Veszprémmel találkoznak hazai pályán.

Futsal NB I felsőház 4. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 7-4 (3-2)
gólszerző: Berecz (7.), Szentes-Bíró (8.), Faragó (20., 37.), Thiago (25., 38.), Kántor (31.), ill. Mánya (4.), Simics (5.), Kulcsár (39.), Sallai (40.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L, Szentes-Bíró, Siska, Kántor T. Cserék: Dobi A., Tóth B., Sánta, Figeczki, Szabó L., Thiago, Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

deac.hu

Megjelent az Evanescence “The Bitter Truth” című új albuma

Fontos információk a vakcinák típusáról és mennyiségéről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek