Sport
2021-05-29

Vereséggel kezdődött a futsal bronzcsata

A DEAC férfi futsalosai péntek este a Veszprém otthonában nyitották a harmadik helyért zajló párharcot, ami az egyik csapat harmadik sikeréig tart. A házigazda önbizalomtól duzzadva várhatta a kezdő sípszót, hiszen az előző héten a Magyar Kupa-döntőben két vállra fektette a Berettyóújfalut, ezzel története során először hódította el a trófeát.

Tapogatózó játékkal indult az összecsapás, majd néhány másodperc leforgása alatt előbb Krajcsi Bencének, aztán Spandler Mátyásnak kellett hárítania. Az ötödik percben Komáromi hosszú indítása találta meg Hinojosa Monterót, aki megszerezte a vezetést. Két minutummal később Rutaival még kibabrált ugyan Krajcsi, de a kipattanót Komáromi küldte a kapunkba.

Kétgólos hátrányunknál Elek Gergő kért időt, ám a helyzetünk a folytatásban sem lett rózsásabb, hiszen egy gyorsan elvégzett szögletet követően Tatai pár méterről becsúszva talált be. A szünetig akadtak ígéretes lehetőségeink, de sajnos az eredmény nem változott.

A második játékrész elején Boromisza bombázott a léc alá, ezzel 4-0-ra módosult az eredmény. Szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat, de Spandler parádés hárításaival megakadályozott ebben minket. Igyekeztük forgatni a csapatot, ennek köszönhetően Dobi Attila is játéklehetőséghez jutott. 24 esztendős kapusunkat először Rutai Balázs avatta fel, kicsit később pedig egy nagyon szépen felépített támadás végén ismét Tatai ünnepelhetett. Az utolsó gólt Sánta Attila szerezte, de ez csak szépségtapaszt jelentett ezen a találkozón.

Sajnos a csata első felvonását elbuktuk, de hétfőn 18.30-tól a DESOK-ban megpróbálkozhatunk az egyenlítéssel.

Férfi futsal NB I 3. helyért 1. forduló
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC 6-1 (3-0)
gólszerző: Montero (5.), Komáromi (7.), Tatai (9., 38.), Boromisza (22.), Rutai (37.), ill. Sánta (40.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Szentes-Bíró, Szabó L., Rácz Zs. Cserék: Dobi, Sánta, Faragó L., Tóth A., Siska, Kántor, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

A Duna House 289 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben

Koncerttel és antológiával emlékezik Trianon évfordulójára az MMA

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek