Sport
2024-03-17

Lecsapott a vörös skarlát: KIÜTÉS!

E sorok írója, tanúk előtt jelentette ki a DVSC-Zalaegerszeg meccs előtt Horváth Bélának, a Loki egykori klasszis hálóőrének, hogy az első félidőben, négy nullás debreceni vezetésnél átmegy a kézilabda BL derbire.

Aztán, úgy a negyvenedik perc tájékán Béla intett, mehetek. Már csak azt sajnálom, nem tettem fel minden pénzemet erre. De félre a tréfával. Örömfocit játszottak a srácok, végre bejött, ami hetek óta érlelődik. Kivéve az egyetlen, Mezőkövesd elleni hazai "rangadót". Akkor ez az érlelés átment kicsit cefre szagúba.
 
Most minden klappolt. Ott volt az akarat, az alázat, a pontosság, és a türelem. Már a harmadik percben zörgött a ZTE hálója. Ojediran érkezett jól egy kipattanóra, és a nigériai megszerezte első bajnoki találatát Loki mezben. Ő az égieket áldotta gólörömként, mi az ő lábát. 
 
Szemre is tetszetősen adogatott a DVSC, a széleket foglalkoztatták a belsők, Szuhodovszki is rendre teret hagyott a többieknek, ha egy kicsit jobban látszik majd rajta a jövőben a mindent a piros-fehérekért szlogen, akkor végre megnyugodhatunk, nem volt rossz vétel. A félidő közepén az igen agilis Vajda lőtt messzebbről. Az a mai napig vitatott, hogy Bárány feje beleért-e a labdába, de tény, Dombó kapus beleért. Amikor a hálóból kiszedte. Aztán a fiatal szélső - aki biztonsági tartalék lett Kocsis Dominikkal együtt Szélesi Zoltán válogatottjában, az U212-ben - kiharcolt egy tizenegyest, amit Dzsudzsák lőtt a kapuba, majd a szünet előtt nem sokkal Bárány, egy fejessel a negyediket is megszerezte.
 
Ekkor intett Horváth Béla, de maradtam. Mert ráéreztem a gólörömre.
 
A második játékrészben látni lehetett, hogy a hajdúságiak nem fogják szétszaggatni az istrángot. Kaptak is egy gólt a 47. percben a frissen beállt Németh Dániel révén. Igazán azonban nem volt miért izgulni. A DVSC néhol iskola focit mutatott be, hogy az ötödikkel - Dodó volt eredményes újfent - megnyugtassa övéit, meg az ellenfelet: a háború eldőlt, a zalai kapituláció már hamarabb.
 
A piros-fehérek összességében ilyen arányban is megérdemelten nyertek, és még nincs veszve az áhított bronz. Innen viszont már nem nagyon illenék pontokat hullajtani, pláne a Nagyerdei Stadionban. És az sem árt, ha a válogatott szünet után, március harmincadikán, három egységgel gazdagabban térnek haza a kiesés szélére sodródott Kisvárdától.
 
OTP Bank Liga 25. forduló:
DVSC - ZTE 5-1 (4-0)
 
Weisz György

F(j)ordított is lehetett volna a norvégok ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek