Sport
2022-10-30

Megérdemelten győzte le a DEAC a Pénzügyőrt

Szeptember végén volt utoljára NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés a Dóczy utcai campuson, akkor a DEAC 3-1-re megverte a Körösladányt.

Ez volt azóta az utolsó győzelme az egyetemi gárdának, azaz éppen ideje volt, hogy ismét három pontot szerezzünk. Ez roppant nehéznek ígérkezett, ugyanis a vendég Pénzügyőr SE a Keleti csoport tabellájának második helyén áll, míg a hazaiak a vasárnapi meccs előtt a hetedik pozíciót foglalták el.

Rögtön az elején aktívabban léptünk fel, egy támadás után Trencsényi lőtt kapura, ám védett Steer. Az első negyedórában az ellenfél térfelén zajlott a játék, komolyabb helyzet nélkül. A 13. percben megszereztük a vezetést: Sándor balról elvégzett szabadrúgása után Lakatos Benjámin fejelt közelről a hálóba. Nem sokkal ezután Kónya vágta rá kapásból, alig ment el a bomba a jobb sarok mellett. A félidő közepén Szabónak volt ígéretes beadása, de a védők menteni tudtak a kapu torkában. A vendégek a 28.percben veszélyeztették először Ratku kapuját, Gál fejelt magasan fölé. Pár minutummal később Szabó lőtt élesen kapura, ám labdája elment a gólvonal előtt. A játékrész lefújása előtt nem sokkal Kónya Márk fejelt össze ellenfelével, mindkét játékos ápolásra szorult. A DEAC futballistája kötéssel a fején folytatta a játékot. Az első negyvenöt perc egyértelműen a hazaiaké volt, a Pénzügyőr szinte teljesen veszélytelenül játszott.

A második félidőre kettős cserével igyekezett javítani együttese teljesítményén Lászka Balázs. Egy perc telt el, amikor Trencsényi Bence a kapuval szemben állva fölé tekerte a labdát, majd egy remek kontra végén Sándor lövését védte a Pénzügyőr hálóőre. Az 54. percben megduplázhattuk volna előnyünket, ám a játékvezető szerint Szabó Levente lökött, mielőtt a hálóba továbbított. A DEAC-ban Orosz volt az első pályára lépő cserejátékos, Kónya Márkot váltotta. Támadásban maradtunk, Soltész életerős löketét hárította Steer a mérkőzés 64. percben, majd Al-Sheraji veszélyeztetett. A 72. percben Sándor Tamás csúsztatott mellé a kaputól fél méterre, rá pár pillanatra ismét ő volt a középpontban, azonban lövését védte a kapus. A hajrában is mi támadtunk, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

NB III Keleti csoport, 15. forduló
DEAC-Pénzügyőr SE 1-0 (1-0)
DEAC: Ratku – Bényei, Újvárosi, Soltész, Korhut – Lakatos, Kónya (Orosz 56., helyette Aranyos 94.), Sándor, Al-Sheraji – Trencsényi, Szabó (Jankelic 77.).
Gól: Lakatos (13.)
Fotók: Derencsényi István

Lunch atop a Skyscraper

Őrtüzeket gyújtottak Székelyföldön

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek