Sport
2022-01-01

Nem indul több terepkerékpáros versenyen a télen Tadej Pogacar

A télen nem indul több cyclocross (terepkerékpáros) megmérettetésen Tadej Pogacar, a szlovénok kétszeres Tour de France-győztes kerékpárosa.

A 2017-es Tour de Hongrie-n harmadik, most 23 éves sportoló kiváló idényt zárt az országúton: megvédte elsőségét a francia körversenyen, emellett az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül a Liege-Bastogne-Liege-en és a lombardiai körversenyen is diadalmaskodott. Teljesítményével az élen zárta a nemzetközi szövetség (UCI) ranglistáját 2021-ben.
  

  Téli pihenője és felkészülése alatt jutott ideje rá, hogy visszatérjen a cyclocrosshoz - amint azt a cyclingnews szakportál felidézte, a szakágban 2018-ban szlovén bajnok volt -, ugyanakkor azzal együtt sem tervezi, hogy további terepkerékpáros versenyeken indul, hogy múlt vasárnap Luka Mezgecet megelőzve megnyerte a szlovén kupasorozat ljubljanai állomását.
    Csapata, a UAE bejelentése szerint a viadal egyedüli kikacsintás volt Pogacar részéről, mivel közel volt az otthonához és a saját utánpótlássora rendezte, viszont jövő héten már az országúti társaival edzőtáborozik Spanyolországban.
    Pogacar tavaszi programjában három Monumentum - Milánó-Sanremo, flandriai körverseny, Liege-Bastogne-Liege - mellett többek között a szlovén körverseny, majd nyáron a Tour de France szerepel.

Az anyák képesek békét teremteni az élet és a világ nehézségeiben

Emlékező

MTI

Szerző
Hasonló cikkek