Sport
2024-02-14

Új gyakorlat? Ujjgyakorlat!

Továbbra sincs pihenőideje a DVSC SCHAEFFLER kézilabda együttesének. A szerda-szombati ritmusba már annyira beleszokott a társaság, hogy a jövő héttől akár elvonási tünetek is jelentkezhetnek a hölgyeknél. Ekkor ugyanis a hét harmadik napján "csak" edzés szerepel a műsoron. Addig azonban egy bajnoki Pesten, és egy BL derbi Svédországban.

A hazai küzdelemben a Vasas vendége volt a Szilágyi alakulat. Abban a csarnokban léptek fel a lányaink, ahol két, három évtizeddel ezelőtt Európa legjobbjaként ünnepelték a piros-kékeket. Rég volt, de igaz volt!
 
Az újonc fővárosiak, egy négyszeres BL győztes edzővel az élükön - Konkoly csaba ennyiszer nyert trófeát anno a Győrrel - vették fel a küzdelmet a hajdúságiak ellen. És rögtön az elején látszott, a vendégek más súlycsoportba tartoznak. A hetedik percben igaz 2-2 volt az eredményjelzőn, de következett újabb hét perc, és ekkor már a pirosaknál maradt a kettő, a Lokinál viszont hét lőtt találatot mutatott a tábla. Időt is kért azonnal Konkoly mester. Intelmei - akár Szent Istváné Imre herceghez - nem használtak, mert a Debrecen kissé megrázta magát és egyre inkább elhúzott.
 
Már kilenc is volt közte, amikor a gyeplő szorításán engedtek Planétáék.
 
Produkált egy 3-0-ás rohamot a Vasas, feljebb zárkóztak, de ez is csak annyit jelentett, hogy a félidőre hattal ment a DVSC.
Szünet után néha unalomba fulladt a játék. A hazaiak hite elveszett, belátták, nincs esély. A Loki tartalékolt, hosszú utazás előtt állnak. Szabó Nina egyetlen másodpercig sem éreztette, hogy egy napja tért vissza kölcsönből az MTK-tól. Irányított, betört - legálisan - gólokat lőtt. A többiek sem tétlenkedtek, de azért vigyáztak, a pulzusuk nemigen szaladt fel kétszáz fölé.
 
És valljuk meg, nem is baj. Magabiztos, tíz gólos sikert arattak, a kötelező ujjgyakorlat kitűnően sikerült.
 
Pénteken kel útra a csapat. Müncheni alvás után irány a svédországi Göteborg, majd onnan a Savehof csarnoka, ahol vasárnap délután négytől, a BL 14. fordulójában, az eddig pont nélküli északiakkal meccselnek az ötödik, vagy a csoport hatodik helyéért. Hogy a kiesési szakaszban ki lesz az ellenfél, az is vasárnap derül ki. De mindegy is, mert innen már csak az öröm kézilabdája dominál. 
 
Női kézilabda NBI.:
Vasas SC - DVSC SCHAEFFLER 22-32 (10-16)
 
Weisz György

Burke kapitány

Varga József távozik a DVSC-től

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek