Sport
2023-11-04

Három negyed elég volt, egy háromnegyed órás sikerhez

Olyan volt a szombat esti DEAC - Kaposvár férfi, NB I/A csoport kosárlabda mérkőzése, mint Dean R. Koontz regénye, a Kései órán. Olyankor kezdődött, és még később ért véget. És mint a fenti műben: olykor adódtak kriminalisztikus jelenetek. Ez utóbbiak főleg az első tíz percben.

Úgy indult a meccs, hogy mindkét edző kesergett, mint ama betyárok anno a Mátra alján. A vendégek amiatt szomorkodtak, hogy rosszul indult az idényük, két győzelem mellett, három vereséggel állnak a tabellán. Főleg a legutóbbi találkozójuk végkimenetelét sajnálták,amikor hosszabbításban kaptak ki a Soprontól.
Hasonlóan vélekedtek az egyetemistáknál is. Statisztikájuk megegyezett az ellenfelével, ami pedig a legutóbbi, pécsi fellépésüket illeti, több, mint arcpirítónak tartották a 25-6-ra elvesztett utolsó negyedüket.
Ilyen felkhangok mellett indult a találkozó. Három perc után még az egyetemisták vezettek eggyel, hogy aztán jöjjön a blokkolás. Sajnos nem a palánkok alatt, hanem elsősorban fejben. Ekkor úgy tűnt, a hetek óta tartó mentális zavar - a Körmend elleni derbit kivéve - megmaradt. A Kométa csinált ugyanis egy 13-0-ás rohamot, amivel 29-17-re nyerték az első negyedet.
 
A kis szünetet követően Mócsán talált be kintről, majd Buljevic helyezett el egy duplát a gyűrűben, és ezt még megfejelte egy büntetővel. Zárkóztak Drenovacék, de csak időlegesen. A mérkőzés tizenötödik percében ugyanis már tizenöttel ment a Kaposvár. Állni látszék az idő, hogy költőiesek legyünk, de szerencsére a fiúk nem így gondolták. Bejött Buckles, akiről nem mondható el, hogy hamarosan megdönti a százas síkfutás, meg egyáltalán bármilyen futás bármilyen rekordját, de fizikai fölényét, harcosságát kihasználva a nagy szünetre háromra jött fel a Debrecen.
Aztán a harmadik etapban már minden a hazaiak által óhajtott kerékvágásban ment. Feljavult a védekezés, Buljevicet nem tudták tartani, center játéka iskola volt ezen az estén. A negyed végére tíz lett közte, vastapssal együtt a csarnokban.
A végkifejlet már - szerencsére - nem tartogatott izgalmakat. Minden fiatal debreceni lehetőséget kapott, a kaposvári kispad roskadtan ült a helyén, a záró duda azt jelezte, hogy a DEAC - megérdemelten - tizenhat pont különbséggel verte ellenfelét. 
Ezzel a győzelemmel talán megkezdi a csapat a hőn áhított felzárkózást a tabellán.
 
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 6. forduló:
DEAC - Kaposvár 77-61 (17-29, 21-12, 23-10, 16-10)
 
Legjobb dobók: Buljevic 19, Drenovac 15, Williamson 15, illetve Jackson 17, Abell 13, Koprivica 12.
 
Weisz György

Garázs

Libanon azonnali elhagyására kéri az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok kormánya

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek