Sport
2022-03-28

Marosvásárhelyről erősítettek a gladiátorok

Kilenc játékos érkezett a tavalyi román bajnoki ezüstérmes Mures Monsters csapatától a DEAC Gladiatorshöz.

Ezen a héten rajtol a TD Store Divízió I., és a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata már az utolsó simításokat végzi, hogy minél felkészültebben várhassa a Budapest Titans elleni idegenbeli rangadót. Ezen kívül pedig az elmúlt hetek remek tapasztalatai alapján újabb erősítésekről számolhat be a szakosztály.

A gladiátorokhoz ugyanis kilenc erdélyi játékos csatlakozott a Mures Monsterstől. A marosvásárhelyiek ráadásul sikerre éhesen érkeztek a DEAC-hoz, ugyanis tavaly végül a román bajnokság második helyén végeztek, így idén a Debrecennel számukra is a fényesebb érem megszerzése a cél.

A Monsters játékosai mind támadó, mind védő oldalon jelentős erősítést jelentenek majd a szezon során. Offenseben főleg a támadófal lesz szilárdabb, míg a defenseben a secondary kaphat egy löketet az újonnan csatlakozottak által. Néhányan egyébként már bemutatkozhattak a Budapest Cowbells elleni scrimmage során, és az edzői stáb is elégedetten figyelte a játékukat. Ráadásul hatan román-magyar kettős állampolgársággal rendelkeznek, így mindössze hárman tartoznak bele a külföldi szabályzatba.

A Mures Monsterstől csatlakozó játékosok jelentős része már a Titans elleni összecsapáson is pályára léphet, amely április 2-án lesz, Dunakeszin.

Fotók: Bogdan Popa

A Mures Monstertől érkező játékosok: Baló Levente (RB/TE/DE/LB), Fekete Csongor (CB), Fülöp Balázs Csaba (LB/FB), Gál László (C/OL), Kibédi Csongor Levente (OG), Kocsis-Feri Gellért (SS/OLB), Lakó Levente Barna (FS/SS), Nagy József Attila (C/OG/LS), Radu Ádám Eduárd (WR)

Megállóhely áthelyezés a Nagy Lajos király téren!

Végtagsebészeti fejlesztés a Debreceni Egyetemen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek