Sport
2024-02-12

A sírból hozták vissza

Jelentős hátrányt ledolgozva nyert a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Szintén debreceni sikerrel zárult a kézilabda- és a két röplabdamérkőzés. Battai Sugár brillírozott Limában.

Kosárlabda
Az első félidő katasztrofális védekezésének köszönhetően úgy tűnt, hogy kiütéses győzelmet ünnepel az Atomerőmű SE Debrecenben, ám a fordulás utáni csupaszív játékának köszönhetően végül 87-85-ös sikert aratott a DEAC az NB I-ben.

- Erre nincs válasz, hogy folyamatosan ez a forgatókönyv. Nyilván senki nem tud negyven percet azonos szinten játszani, de ilyen mélyre kerülnünk nem lenne szabad. Az utolsó két negyed az eddigi leghosszabb húsz perc volt az edzői karrierem során, viszont hatalmas tisztelet a csapat felé, hogy húsz feletti hátrányból is fel tudott állni. Ez annak köszönhető, hogy jó döntéseket hoztunk, csapatként játszottunk, nem úgy, mint az első két etapban. Nagyon fontos ez a siker számunkra, megyünk tovább, és remélem, a jövőben stabilabb mérkőzéseket tudunk játszani – összegzett Andjelko Mandics vezetőedző.

Kézilabda
Gond adódott a DEAC kézilabdacsapatának szombati, Cegléd elleni bajnokija előtt, ugyanis a DESOK-ban egy technikai probléma miatt nem lehetett megrendezni a mérkőzést, így az utolsó pillanatban Hajdúböszörményben csaptak össze a gárdák. A Debreceni Egyetem alakulata a hirtelen helyszínváltozás ellenére sem jött zavarba, és 36-32-re múlta felül azokat a ceglédieket, akik a legutóbbi idényben még az NB I-ben szerepeltek.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdacsapata a Pénzügyőr otthonában vizitált az Extraliga szombati játéknapján. Bár a sérültek miatt ezúttal is nehézségekkel küzdött az egyetemi alakulat, ám végül 3:1-re diadalmaskodott a hazaiak felett. Ezzel a sikerrel a fekete-fehérek közelebb kerültek ahhoz, hogy az alapszakaszt az első négy között zárják, ami azért lenne fontos, mert így a negyeddöntőben pályaelőnyük lehetne.

A DEAC női röplabdacsapata az alsóház első fordulójában a Salgótarjánt fogadta szombat este. Kuszkó Zsolt tanítványai ezúttal nem a DESOK-ban, hanem a Böszörményi úti campuson lévő Teknős munkacsarnokban léptek pályára, ahol 3:0 arányú győzelmet arattak.

Vívás
Remek hétvégét zárt a DEAC kardozója, Battai Sugár, aki egyéniben ezüstérmes lett a Limában rendezett világkupán, csapatban pedig egy bronzzal is gazdagodott.

Teknős

III. Károly

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek